Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:18 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 00:59

ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας: Ενημερωτική εκδήλωση για την ηλεκτρονική κτηματογράφηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα «θρανία» κάθονται οι Αιτωλοακαρνάνες μηχανικοί κυρίως, αλλά και οι δικηγόροι, με σκοπό να ενημερωθούν από τους αρμόδιους της εταιρείας κτηματογράφησης για τον τρόπο υποβολής δηλώσεων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.  

Στόχος της εσπερίδας που διοργάνωσε απόψε, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στο Αγρίνιο, ήταν η αναλυτική ενημέρωση για την κτηματογράφηση, τα ακριβή δικαιολογητικά και ότι άλλο είναι χρήσιμο στους μηχανικούς ώστε να μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις ηλεκτρονικά.

«Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που τέθηκε σε λειτουργία από το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» είναι βέβαιο πως θα μειώσει τον όγκο δουλειάς στα κτηματολογικά γραφεία, καθώς η «πλατφόρμα είναι ικανή να παραλαμβάνει και να αντέξει μεγάλο όγκο δηλώσεων από την Αιτωλοακαρνανία και όλη τη χώρα» τονίζει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, ο οποίος συμπληρώνει: «η εκδήλωση αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά που διοργανώνει το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για το κτηματολόγιο. Είναι καλό και το ΤΕΕ το συστήνει, οι πολίτες να απευθύνονται σε μηχανικούς για την κτηματογράφηση της περιουσίας τους, καθώς είναι απαραίτητο να γίνεται γεωγραφικός προσδιορισμός του ακινήτου, κάτι που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μόνο οι μηχανικοί, όπως επίσης είναι απαραίτητη και η καταχώρηση των στοιχείων του ακινήτου. Στην περίπτωση αυτή ο καλύτερος τρόπος είναι πάντα το τοπογραφικό διάγραμμα και ειδικά αν είναι πρόσφατο».

Από τη στιγμή που θα γίνει η ενημέρωση, αμέσως μετά, οι μηχανικοί θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση κτηματογράφησης χωρίς καμία ταλαιπωρία για τον πελάτη τους και τους ίδιους. Ωστόσο, λόγω κάποιων δικαιολογητικών που είναι απαραίτητο να εκδοθούν από τα υποθηκοφυλακεία, δεν θα αποφευχθεί η ουρά στα υποθηκοφυλακεία, αλλά τα πνεύματα θα είναι σαφώς λιγότερο οξυμένα καθώς η αναμονή θα έχει «ημερομηνία λήξης».

ekdil (1)

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 553 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.