Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:54 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 15:37

Υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Θάνος Μωραΐτης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άρωμα Αιτωλοακαρνανίας  έχει ο μίνι ανασχηματισμός  του κυβερνητικού σχήματος που ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.Ο Θάνος Μωραΐτης αναλαμβάνει υφυπουργός στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υφυπουργός κατά τη διακυβέρνηση Παπανδρέου ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα λίγο  καιρό αφότου αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής, την ημέρα μάλιστα που είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του στο ψηφοδέλτιο του Νομού.

Η απόφαση του αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους για τους περισσότερους αλλά όχι για τους γνώστες των διεργασιών σε κεντρικό επίπεδο οι οποίοι εκτιμούσαν η αποχώρηση Μωραΐτη από το ΚΙΝΑΛ έγινε με το βλέμμα στην επόμενη μέρα της κεντροαριστεράς που περνά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ανασχηματισμός:

Με δεδομένες τις υποχρεώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων και της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υποψήφιας για το Δήμο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η ανάγκη για ένα περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τα νέα πρόσωπα:

Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραϊτης.

Τέλος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των Υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μόναχο.

Ο Θάνος Μωραΐτης

O Θάνος Μωραϊτης γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση αλλά ασχολήθηκε με τη διαφήμιση ως στέλεχος μεγάλων εταιρειών του χώρου, ενώ διατηρούσε και δική του διαφημιστική επιχείρηση.

Το 1994 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 (1ος σε σταυρούς) και 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

To 2015 ακολούθησε τον Γ.Παπανδρέου στο ΚΙΔΗΣΟ και πολιτεύτηκε στη Β’ Αθήνας. Πρόσφατα με επιστολή που έστειλε στον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Είναι παντρεμένος με τη Μίνα Γρανιτσιώτη, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 722 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/