Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  5:24 μμ
 
wm small
Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 11:55

Ο εορτασμός των Φώτων στο Αγρίνιο (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tα Θεοφάνεια τιμήθηκαν στο Αγρίνιο με την κατάνυξη και λαμπρότητα που επιβάλλει η μεγάλη εορτή της Βάπτισης του Ιησού Χριστού.

Ο Αγιασμός Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε στη δεξαμενή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου όπου κινήθηκε η λιτανευτική πομπή μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (Νέο). Τον αγιασμό τέλεσε ο Αγρινιώτης Μητροπολίτης Κανάγκας (Κογκό) Θεοδόσιος. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Οι πιστοί γέμισαν τις εκκλησίες της πόλης και πολλοί συμμετείχαν στην πομπή αψηφώντας το τσουχτερό κρύο στο ηλιόλουστο μεν Αγρίνιο.

Ο εορτασμός στην πόλη έγινε παρουσία των αυτοδιοικητικών αρχών, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και σύσσωμου του κλήρου.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 609 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.