Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:36 πμ
 
wm small
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 22:01

Άρης - Παναιτωλικός 1-2

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός νίκησε για πρώτη φορά τον Άρη εκτός έδρας (2-1) και έφτασε τους 21 βαθμούς, μπαίνοντας, τουλάχιστον προσωρινά, στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας!

Ο Παναιτωλικός δεν ήταν καλύτερος του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» σίγουρα όμως δεν ήταν επιπόλαιος αλλά και αφελής όπως ο Άρης. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι, πλήρωσε επίσης και το γεγονός ότι από το 28ο λεπτό έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Χουλιάν Κουέστα.

Ο Άρης ήταν πιο δραστήριος στο πρώτο 15πτο του αγώνα, απείλησε τον Παναιτωλικό μέσα από την κεφαλιά του Γιώργου Δεληζήση στο 5ο λεπτό (έπειτα από εκτέλεση κόρνερ) αλλά και με το δοκάρι του Χαμζά Γιουνές έπειτα από εκτέλεση του Τυνήσιου από πλάγια θέση. Ο Παναιτωλικός είδε το αγωνιστικό σχέδιό του να πηγαίνει περίπατο με τον σοβαρό τραυματισμό του Καμαρά στο 13ο λεπτό (έπειτα από σύγκρουση με τον Δεληζήση) και την αναγκαστική αλλαγή του με τον Μανά.

Η γκάφα του Δεληζήση και το χαμένο πέναλτι

Ο Παναιτωλικός ισορρόπησε το παιχνίδι μετά τα πρώτα 15 λεπτά, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα του Άρη στο αμυντικό transition αλλά στο 19ο λεπτό τόσο ο Μανά όσο και ο Μάζουρεκ δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Για να φθάσουμε στο 28ο λεπτό και στο τραγικό λάθος του Γιώργου Δεληζήση. Θέλησε να γυρίσει την μπάλα στο Κουέστα βρισκόμενος στη γραμμή του κέντρου, δεν είδε τον Μοράρ ο οποίος καραδοκούσε, ο Ρουμάνος έγινε κάτοχος την μπάλα και ολομόναχος απέναντι στον Κουέστα προσπάθησε να περάσει και τον Ισπανό τερματοφύλακα. Ο τελευταίος τον ανέτρεψε, ο διαιτητής Ευαγγέλου υπέδειξε σωστά το πέναλτι και παράλληλα απέβαλλε τον Κουέστα. Η εκτέλεση του Μάζουρεκ ήταν εξίσου κακή κι έτσι ο Παναιτωλικός έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει.

Αλλαγή πλάνου, έξω ο Γιουνές

Με την ομάδα του να συνεχίζει με δέκα παίκτες, ο Σάββας Παντελίδης αντικατέστησε τον Χαμζά Γιουνές (με τον Αναγνωστόπουλο λόγω της αποβολής του Κουέστα), περνώντας τον Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης. Είδε μάλιστα τον Κυριακίδη να αποκρούει εντυπωσιακά ένα σουτ του Ματέο Γκαρσία στο 39ο λεπτό. Μετά από φάση διαρκείας, ο Αργεντίνος σούταρε εντός της περιοχής αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είχε εξαιρετική αντίδραση.

Πήρε τον έλεγχο, έβαλε το γκολ

Έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Παναιτωλικός πήρε τον έλεγχο του αγώνα με τους Τσοκάνη, Μανά να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι δίχως όμως να δημιουργήσει την κλασική φάση. Ο Άρης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, είχε όμως την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου μ’ ένα σουτ του Νικολάς Ντιγκινί στο 50ο λεπτό. Για να φθάσουμε στο 63ο λεπτό όπου ο Μοράρ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαλής βρισκόμενος στο κέντρο της μικρής περιοχής έκανε το 0-1 για την ομάδα του.

Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του Γιώργου Βαλεριάνου με τον Άλεξ Μενέντεζ, κίνηση η οποία είχε σαν στόχο να γίνει πιο επιθετικός ο Άρης από την αριστερή πλευρά. Ο Σάββας Παντελίδης είδε την υλοποίηση αυτού του σχεδίου στο 72ο λεπτό. Στην υπερφόρτωση, ο Γκάμα έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μενέντεζ, ο τελευταίος σέντραρε κάθετα της εστίας και ο Ντιγκινί την «άγγιξε» και την έστειλε στα δίχτυα.

Νέο λάθος, νέο γκολ

Πριν καλά-καλά πάρει ψυχολογία ο Άρης, είδε την μπάλα να καταλήγει και πάλι στα δίχτυα του. Προηγήθηκε μια εντυπωσιακή απόκρουση από τον Αναγνωστόπουλο σε σουτ του Μάζουρεκ. Στην εκτέλεση κόρνερ από τον Λουσέρο, ο Σιώπης είχε κακή αντίδραση καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του, ο Αναγνωστόπουλος δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι έτσι ο Παναιτωλικός στο 75ο λεπτό απέκτησε εκ νέου το προβάδισμα με 1-2.

Όλα για όλα από τον Άρη

Στο 81ο λεπτό ο Μαλής «έσωσε» τον Παναιτωλικό καθώς απομάκρυνε την μπάλα προ του Νικολάς Ντιγκινί, στο ίδιο λεπτό ο Σάββας Παντελίδης απέσυρε τον Ματέο Γκαρσία κι έριξε στο παιχνίδι τον Θωμά Ναζλίδη,  ενώ ο Παναιτωλικός προσπάθησε να διασφαλίσει το υπέρ του σκορ δίνοντας μέτρα στους «κίτρινους». Λίγο έλειψε να το πληρώσει στο 86ο λεπτό με την κεφαλιά του Βέλεθ – έπειτα από εκτέλεση κόρνερ – όπου ο Κυριακίδης αντέδρασε ενστικτωδώς.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κωνσταντινίδης, Ντιγκινί (Άρης), Μαλής, Ουίλιαν (Παναιτωλικός)

MVP:  Ο Τσουκάνης. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, δημιούργησε για την ομάδα του, την έβγαλε μπροστά όσες φορές διαπίστωσε ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις.

Στο ύψος του: Ο Φραν Βέλεθ. Μάλλον ο μοναδικός από την τετράδα των αμυντικών του Άρη που ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μανώλης Σιώπης έκανε κακό παιχνίδι, με πολλές λανθασμένες πάσες και αποφάσεις, ενώ φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού.

Η «γκάφα»: Αυτή του Γιώργου Δεληζήση στο 28ο λεπτό καθώς από το δικό του λάθος έμεινε η ομάδα του με 10 παίκτες, ασχέτως του ότι ο Παναιτωλικός δεν αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε

Το «στραγάλι»: Πολύ καλή η διαιτησία του Ευαγγέλου, σωστή η αποβολή του Κουέστα και η υπόδειξη πέναλτι στο 28ο λεπτό, ενώ στη φάση με τον Μπρούνο Γκάμα όπου οι «κίτρινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, δεν υπήρξε παράβαση.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και ο Άρης έκανε αρκετά με συνέπεια να χάσει ένα παιχνίδι από μια ομάδα που δεν έπαιξε καλύτερα από αυτόν, καθώς ο Παναιτωλικός απλώς εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη συγκέντρωσης των «κίτρινων».

ΑΡΗΣ(Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Βαλεριάνος (55’ Μενέντεζ), Σιώπης, Ματίγια, Γκάμα, Ματέο Γκασία (82’ Ναζλίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (29’ Αναγνωστόπουλος)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κυριακίδης, Λιάβας, Τσοκάνης, Μαλής, Σουάρες, Ντίαζ (88’ Χαντακιάς), Λουσέρο, Καμαρά (13’ Μανά), Μάζουρεκ (83’ Τσιγγάρας), Ντα Σίλβα, Μοράρ

gazzeta.gr

 

 

Διαβάστηκε 1152 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 13:39
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.