Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  10:06 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 17:46

ΑΣΕΠ (3Κ/2018): Τα ευρήματα, το νέο νομοσχέδιο και οι συγκρίσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυστηρότερα πλαίσια για την υποβολή δικαιολογητικών και αιτήσεων στις προκηρύξεις ΑΣΕΠ προβλέπει το νεό νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος εισέρχεται προς ψήφιση από την ερχόμενη Δευτέρα (17/12).

Να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις και να συγχέεται η αυστηροποιήση του πλαισίου σε »φωτογραφικό» παραλληλισμό με τα ευρήματα της 3Κ.

Άλλωστε το σχέδιο νόμου βρίσκεται σε ανοικτή διαβούλευση, χωρίς να έχουν καθοριστεί ακόμη »ποινικές» ή άλλες ευθύνες, ενώ οι -σχεδόν- βέβαιες τροπολογίες επί της αρχής μετακινούν το χρόνο έκδοσης της απόφασης σε μεταγενέστερο διάστημα.

Τι αναφέρεται στο σχέδιο νόμου

Αυστηροποιείται με υπεύθυνη δήλωση η αίτηση σε επερχόμενες προκηρύξεις:

– Σε κάθε διαδικασία πλήρωσης θέσεων η οποία διενεργείται από το ΑΣΕΠ ή εποπτεύεται από αυτό, δεν υποβάλλονται δικαιολογητικά με την αίτηση συμμετοχής του υποψηφίου, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν. Η κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες προτεραιότητας γίνεται βάσει των στοιχείων που δηλώνουν στην αίτησή τους.

– Εντός προθεσμίας 10 εργασίμων ημερών που τάσσεται από το ΑΣΕΠ, προ της ανάρτησης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δικαιολογητικά καλούνται να υποβάλλουν υποψήφιοι που αντιστοιχούν στον αριθμό του συνόλου των θέσεων που προκηρύχθηκαν, προσαυξημένο κατά το ήμισυ (50%). Υποψήφιος που δεν αποδεικνύει τα κριτήρια ή τις ιδιότητες που επικαλέσθηκε στην αίτησή του και τα οποία εξετάσθηκαν για την κατάταξή του στους οικείους πίνακες, διαγράφεται από αυτούς.

3Κ/2018

Ο «καιρός γαρ εγγύς» για την -πιθανή- έκδοση από το ΑΣΕΠ των στοιχείων ελέγχου του πρώτου γύρου ελέγχου για περίπου 2.000 υποψήφιους που βρέθηκαν να καλύπτουν τα κριτήρια διορισμού της προκήρυξης 3Κ.

Το ΑΣΕΠ δεν είναι βέβαιο πως θα ανακοινώσει τα αριθμητικά δεδομένα (πάνω στα οποία ήδη δουλεύει) για το »εισητήριο» του διορισμού του πρώτου γύρου ελέγχων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην μηχανοργάνωση του ΑΣΕΠ μπαίνουν οι τελικές αλλαγές, προκειμένου να γνωρίζουν πόσοι και ποιοί από τους 8.166 προσωρινά διοριστέους θα υπαχθούν στον πίνακα των οριστικών αποτελεσμάτων.

Είναι βέβαιο όμως ότι θα ακολουθήσουν τουλάχιστον πέντε γύροι ελέγχων -τώρα, πλέον, στους επιλαχόντες- προκειμένουν να καταρτιστεί ο πίνακας των τελικά διοριστέων.

Με …εφαλτήριο τον (αυθαίρετο) παραλληλισμό της 3Κ/2018 και του νέου νομοσχεδίου που προωθείται προς ψήφιση, υπενθυμίζουμε ότι ο έλεγχος ουσίας στους φακέλους των υποψηφίων δείχνει λάθη:

– Στην ιδιότητα που επικαλούνται (οι υποψήφιοι) στην αίτησή τους και δεν τεκμηριώνονται με έγγραφα
– Στην έκδοση και επισύναψη παραβόλου
– Κατά βάση λάθος δικαιολογητικά (συνάφεια, τίτλοι σπουδών, επαγγελματικές άδειες, ειδικη εμπειρία, ειδικές κατηγορίες κλπ)

Πηγή: workenter.gr

 

Διαβάστηκε 1064 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία