Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:14 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 21:26

Αγρίνιο: Έληξε η διαβούλευση για τις λαϊκές της Τρίτης και του Σαββάτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αρχική πρόταση που τέθηκε και σε δημόσια διαβούλευση, χωρίς κάποια τροποποίηση όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αναφορικά με τα νέα σημεία εγκατάστασης των λαϊκών αγορών της Τρίτης και του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα η λαϊκή αγορά της Τρίτης προγραμματίζεται να μετακινηθεί από τη θέση που λειτουργεί τώρα, μεταξύ των οδών Κρυστάλλη, Δελμούζου, Βασιλλαδίου και Κλείσοβας, σε νέα θέση και συγκεκριμένα επί της οδού Κρυστάλλη και στο τμήμα της από την οδό Γ. Σεπτεμβρίου έως την οδό Θ. Δασκαλοπούλου .
Η λαϊκή αγορά του Σαββάτου πρόκειται να μετακινηθεί από τη θέση μεταξύ των οδών Δελφών, Αγίας Βαρβάρας & Στρ. Σαράφη, (περιοχή Aγίας Βαρβάρας), σε νέα θέση επί της οδού Γ. Σεφέρη– στο τμήμα της που αντιστοιχεί στο πρόσωπο του Ο.Τ. 359 και ορίζεται από την οδό Παλιούρα έως δημοτική οδό μεταξύ των Ο.Τ. 359 και 368.

Η διαβούλευση ,στην οποία κάλεσε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Αγρινίου ,ολοκληρώθηκε στις 13 Νοεμβρίου και δεν υπήρξαν ιδιαίτερες ενστάσεις ως προς την νέα τοποθεσία, όπως επισημαίνει στο agrinionews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Φαρμάκης.

«Αντίθετα πίεσαν πολύ για τη μετακίνηση οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες βρίσκονται εδώ και πολλά πλέον χρόνια οι λαϊκές της Τρίτης και της Πέμπτης. Η διαβούλευση έκλεισε θετικά ως προς την πρόταση που καταθέσαμε. Είχε προηγουμένως παρθεί , σε πολύ καλό κλίμα, ομόφωνη απόφαση του τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Αγρινίου, παρουσία του προέδρου Θ. Καββαδία. Κατά τη συνεδρίαση είχαμε κρίνει ως κατάλληλους τους νέους δρόμους, γιατί πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις. Είναι σε ευθεία, χωρίς στροφές, προσεγγίζεται από τους πολίτες με κάθε τρόπο… Παράλληλα, στα νέα σημεία των λαϊκών, οι παραγωγοί θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους όχι τυχαία, αλλά μέσω διαδικασίας μοριοδότησης που θα γίνει από το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας», εξηγεί ο κ. Φαρμάκης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι και οι περισσότεροι πωλητές θέλουν τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών και αποδίδει τις όποιες αντιδράσεις σε προσωπικά συμφέροντα που θίγονται. «Υπήρξε εκπρόσωπος των λαϊκών που μας είπε πως διαφωνεί αλλά στη διαβούλευση επισήμως δεν ήρθε κανένας ούτε και υπάρχει κάποιο επίσημο Σωματείο που να έχει αντιδράσει. Δεν θέλω να έρθω σε ρήξη με κανέναν , ειδικά όταν μιλάμε για περιπτώσεις σωστών επαγγελματιών όπως εδώ, αλλά σε επίπεδο διαβούλευσης δεν είχαμε καμία επίσημη διαφωνία», αναφέρει ο κ. Φαρμάκης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν   πωλητές που αντιδρούν στη μετακίνηση των λαϊκών αγορών υποστηρίζοντας πως δεν ρωτήθηκε η γνώμη τους για τη μεταφορά πριν ληφθεί η σχετική απόφαση στο Τοπικό Συμβούλιο Αγρινίου. Φέρονται μάλιστα να έχουν συλλέξει και υπογραφές για το θέμα και εξετάζουν τον τρόπο αντίδρασης τους.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 317 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.