Κυριακή, 5η Μαίου 2024  4:46 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 19:18

Καλά νέα από την Επίτροπο Κρέτσου: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Άκτιο-Αμβρακία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 121 εκατ. ευρώ για τον αυτοκινητόδρομο, ανακοίνωσε σήμερα στον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και τον υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη, η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.

Tην έγκριση χρηματοδότησης ύψους 121 εκατ. ευρώ για τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη χερσόνησο του Ακτίου με την Ιόνια οδό, ανακοίνωσε σήμερα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη και τον υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη, η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στη διάρκεια γεύματος εργασίας στην Αθήνα.

Ο οδικός αυτός άξονας εκτείνεται από το Άκτιο έως τη λίμνη Αμβρακία και συνδέεται με τη νέα Ιόνια Οδό, διευκολύνοντας παράλληλα τις μετακινήσεις στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και από και προς τη Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, προς τη Λευκάδα και το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Με την ολοκλήρωση του έργου το 2022, ο χρόνος ταξιδίου στο τμήμα του ΔΕΔ-Μ θα έχει μειωθεί κατά 30 λεπτά και η οδική ασφάλεια θα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η ΕΕ έχει ήδη επενδύσει 83 εκατ. ευρώ κατά την πρώτη φάση του έργου, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής περιόδου 2007-2013.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης των νέων προοπτικών της χώρας με την ταυτόχρονη επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων του παρελθόντος.

www.euro2day.gr

Διαβάστηκε 1532 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.