Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:34 μμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 18:22

Ξεκινά η παραλαβή πράσινης ελιάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου η Ένωση Αγρινίου εγκαινιάζει τη νέα ελαιοκομική περίοδο.

Οι παραγωγοί καλούνται να προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγρινίου στη Σπολάϊτα και στο εργοστάσιο επεξεργασίας – τυποποίησης βρώσιμης ελιάς, στο υποκατάστημα στη Λεπενού και στα κατά τόπους πρατήρια, όπου θα γίνεται η παραλαβή του ελαιοκάρπου που θα έχουν συλλέξει οι παραγωγοί.

Με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση που εφαρμόζει η Ένωση (κατά agro 2.1 – 2.2), με τις υποδομές που έχει δημιουργήσει (εργοστάσιο, δίκτυο διανομής), με τη δυναμική και τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει στη χώρα και στο εξωτερικό και με την εμπειρία δεκαετιών στο χώρο, αποτελεί την καλύτερη δυνατή εγγύηση για τον παραγωγό. Υπενθυμίζουμε ότι χάρη στην ενίσχυση του εξοπλισμού του εργοστασίου με νέα μηχανήματα, μπορούμε πλέον να παραλαμβάνουμε, ακόμη και τις πολύ ψιλές ελιές (300-450 τεμ/κιλό), οι οποίες έως τώρα δεν μπορούσε εύκολα να διατεθούν στο εμπόριο και κατευθύνονταν προς ελαιοποίηση. Πρόκειται για μια ακόμη πράξη ουσιαστικής στήριξης στον παραγωγό, ενταγμένη στη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης του προϊόντος.

e-ea.gr

Διαβάστηκε 2544 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.