Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:44 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 18:23

Τι είπαν σε συνέντευξή τους οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και το πως ο γονέας θα επιλέξει το κατάλληλο για το παιδί του, τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, το οικονομικό βάρος και τα όσα θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς, για την προσφορά και τον τρόπο που λειτουργούν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Palso, αλλά και για την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23%, που πλήττει και τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών μίλησε σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Νίκος Γάκης.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στα γραφεία του συλλόγου στο Αγρίνιο και παρόντες ήταν ακόμη τα μέλη του Δ.Σ. . Ρούλα Αρβανίτη, Άρτεμις Σκαβάρα- Κατσούδα, Νίκη Κοντοσώρου και Άννα Παπαγιάννη.

Ο κ. Γάκης εξήγησε πως η καταλληλότερη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι συνήθως η Τρίτη τάξη του δημοτικού. Παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει ο γονέας να επιλέγει τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και όχι τα ιδιαίτερα μαθήματα, αφού μεταξύ άλλων, οι μαθητές αναπτύσσουν το αίσθημα του συναγωνισμού και αποδίδουν καλύτερα στην τάξη, με τον ίδιο να εφιστά την προσοχή απέναντι σε Κέντρα του υπόσχονται δωρεάν εκμάθηση της ξένης γλώσσας στις πρώτες τάξεις, «αφού κάτι τέτοιο μπορεί να κρύβει άλλους οικονομικούς κινδύνους για τα επόμενα έτη φοίτησης».

Ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε και για τον Φ.Π.Α. στο 23%  που σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού θα ανασταλεί μέχρι να ανοίξει η βουλή, λέγοντας ότι πρόκειται για προεκλογικό παιγνίδι που παίζεται στις πλάτες των γονιών.

«Τώρα μιλάνε για αναστολή του Φ.Π.Α. για να τον επαναφέρουν όμως μετά και να κληθεί o γονιός να επωμιστεί το κόστος, αφού για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών δεν είναι βιώσιμο. Ένας τρόπος αντίστασης είναι να επισκεφτούν οι γονείς την ιστοσελίδα της palso όπου συλλέγονται υπογραφές υπέρ της κατάργησης του μέτρου », είπε ο κ. Γάκης.

DSCN8113

DSCN8114

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2906 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.