logo small for menu

  • 1
facebookbuttonTwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambuttonrss button
Τετάρτη, 16η Ιανουαρίου 2019, 12:05 πμ
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 18:55

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές – Ρεπορτάζ – οδηγός από την «Σ»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

Λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, που φέτος κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 8 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και μία ημέρα νωρίτερα για τα ΕΠΑΛ, μαθητές, καθηγητές και γονείς μετρούν αντίστροφα.

Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ (46.663 στα πανεπιστήμια, 23.396 στα ΤΕΙ και 4.633 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Την έναρξη των εξετάσεων στις 8 Ιουνίου στα ΓΕΛ και στις 7 Ιουνίου στα ΕΠΑΛ, θα σημάνει –όπως κάθε χρόνο εξάλλου-η Νεοελληνική Γλώσσα.

Ωστόσο, η διάρκεια των Εξετάσεων φέτος θα είναι κατά δύο ημέρες μικρότερη για τα ΓΕΛ, εξαιτίας της κατάργησης της εξέτασης στα μαθήματα της Ιστορίας και των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας.

«Για μια ακόμη φορά οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν μέσα στο γνωστό πλέον κλίμα που υπάρχει με την εκάστοτε κυβέρνηση σχετικά με την κατάργηση των Πανελλαδικών. Ότι εξέλιξη και να υπάρξει, οι εξετάσεις θα υπάρχουν πάντα σε κάθε βαθμίδα και μορφή. Το βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι πάντα η προετοιμασία των μαθητών σε συνεργασία με τους καθηγητές τους» δήλωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κοσμάς.

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ένα Επιστημονικό Πεδίο, θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα, ενώ οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε δύο Επιστημονικά Πεδία, θα εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα, Γενικής Παιδείας ή Προσανατολισμού. Η λήξη των πανελλαδικών έχει οριστεί στις 19 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, για όσους επιθυμούν να εισαχθούν στα ΤΕΦΑΑ, από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμά: «όποιος έχει προσπαθήσει, σίγουρα θα απολαύσει τους κόπους του. Χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία τις τελευταίες ημέρες και ώρες, ταξινόμηση των εννοιών που θα εξεταστούν και ξεκούραση για να υπάρχει καθαρό μυαλό την ώρα των εξετάσεων. Δεν έχει αλλάξει κάτι παρά μόνο στις σχολές που οι παιδαγωγικές πρεσαρίστηκαν σε όλα τα παιδία. Οι μαθητές έχουν προετοιμαστεί και η προσπάθειά τους προέρχεται από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ρόλο παίζει και ο παράγοντας τύχη».

Φέτος τα Επιστημονικά Πεδία θα είναι συνολικά 4, μετά την κατάργηση του Πεδίου των Επιστημών της Εκπαίδευσης και θα είναι αριθμημένα ως εξής:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.

«Οι περισσότερες προκηρύξεις των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών σχολών έχουν ανακοινωθεί, συνεπώς πρέπει να είναι εντός των ημερομηνιών που θα στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι υποψήφιοι που ήδη έχουν στείλει κάποια δικαιολογητικά για τις στρατιωτικές σχολές, έχουν μπροστά τους μια συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να συμπληρώσουν τον φάκελό τους εφόσον κρίθηκε πως είχε ελλιπή στοιχεία» σημείωσε ο κ. Κοσμάς, ο οποίος επεσήμανε πως μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, οπότε το πολύ μέχρι τιε 15 Ιουλίου θα έχουν ξεκινήσει ή θα ξεκινήσει η διαδικασία για την συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.

Αναλυτικά στοιχεία για τις εξετάσεις 

Αναλυτικότερα όσον αφορά στους υποψηφίους των ΓΕΛ, στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και στη συνέχεια, από τις 11 έως τις 15 Ιουνίου, σε μαθήματα προσανατολισμού. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, στις 7 Ιουνίου. Στις 9 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) και στο διάστημα 12-21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Εξάλλου, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Γερμανικά και Ισπανικά (23/6), ελεύθερο (25/6) και γραμμικό σχέδιο (26/6), τα Γαλλικά (27/6), τα Ιταλικά (28/6) και τέλος, η Αρμονία (29/6) και ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (30/6).

Όσον αφορά στους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), θα πρέπει να προχωρήσουν στην υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2018.

Σημειώνεται, ότι η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30π.μ. και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30, μέχρι τις 15:00 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15:30 και μέχρι τις 09:30 για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) έξι ώρες και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» περίπου είκοσι λεπτά.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 742 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Οι διαχειριστές της παρούσας Ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να δημοσιοποιούν ή οχι τα σχόλια σας. Θα δημοσιεύονται μόνο τα σχόλια που τηρούν τους κανόνες της ευπρέπειας και καλής συμπεριφοράς. Κατά προτίμηση προτιμήστε να γράφετε Ελληνικά.

Αφήστε σχόλιο...

Τελευταία Άρθρα στην ίδια Ενότητα

Τελευταία Άρθρα απο όλες τις Ενότητες

 

mpampatsikos

fit ems gym

dimitra greka

manikas

prosfigas

mirgiannis banner

6p banner

kostopoulou

giglas gym

panaitolikos1926

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

 liapis elastika
 
grivaswines

jooble

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Αιτωλοακαρνανία. Ένας τόπος φιλημένος απ'τον Θεό. Ας τον γνωρίσουμε !!!
  • 1