Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:30 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 18:06

Κοινωφελής Εργασία: 445 θέσεις στην Αιτωλοακαρνανία – Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρχές του καλοκαιριού η επικείμενη έκδοση της προκήρυξης 25.000 θέσεων σε 274 δήμους μέσω ΟΑΕΔ

Με στόχο τη δημιουργία τριών φάσεων των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας προσανατολίζεται ο ΟΑΕΔ, για καλύτερη και πιο δίκαιη αξιοποίηση των ανέργων που βρίσκονται στο μητρώο του Οργανισμού. Η πρώτη φάση αναμένεται να ξεκινήσει έως τον Ιούνιο του 2018.

Στα φετινά προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας θα διατηρηθεί η οκτάμηνη διάρκεια με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ίσως επεκταθεί το σκέλος της κατάρτισης και πιστοποίησης των ανέργων που θα συμμετέχουν.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΚΕΔΕ ήδη έχει ξεκινήσει η επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος σε 274 δήμους.

Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία  του υπουργείου και του ΟΑΕΔ, το 2017 οι θέσεις στους διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274) δήμους ανήλθαν στις 24.251, ενώ για το έτος 2018 προβλέπονται 25.000 θέσεις, αυξάνονται δηλαδή κατά 3,1%.

Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ και οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  • Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
  • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας
  • Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, οι ειδικότητες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι οι εξής: Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α.

445 θέσεις στην Αιτωλοακαρνανία – 1110 στη Δυτική Ελλάδα

Η ΚΕΔΕ έχει προτείνει την σχετική κατανομή για το νέο πρόγραμμα και σύμφωνα με αυτήν, οι θέσεις που αντιστοιχούν στη Δυτική Ελλάδα είναι 1.110, εκ των οποίων οι 445 στην Αιτωλοακαρνανία. Αναλυτικότερα η κατανομή στη Δυτική Ελλάδα:

Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας: 445 θέσεις

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: 80 θέσεις
Δήμος Αμφιλοχίας: 90 θέσεις
Δήμος Θέρμου: 50 θέσεις
Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: 160 θέσεις
Δήμος Ξηρομέρου: 65 θέσεις

Π.Ε. Αχαΐας: 290 θέσεις

Δήμος Καλαβρύτων: 60 θέσεις
Δήμος Αιγιαλείας: 60 θέσεις
Δήμος Δυτικής Αχαΐας: 120 θέσεις
Δήμος Ερυμάνθου: 50 θέσεις

Π.Ε. Ηλεία: 375 θέσεις

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: 110 θέσεις
Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστενών: 80 θέσεις
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: 75 θέσεις
Δήμος Ζαχάρως: 50 θέσεις
Δήμος Πηνειού: 60 θέσεις

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 2432 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία