Παρασκευή, 31η Μαίου 2024  6:12 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 14:23

54 εκατ. ευρώ σε Ελλάδα-Κύπρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ποσό των 54 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε εννέα Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) της Ελλάδας και σε ολόκληρη την Κύπρο, για την περίοδο 2014-2020, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG, το οποίο αφορά τη διασυνοριακή και διακρατική συνεργασία χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υδάτινων πόρων, καθώς και η προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης του νερού. Η συνεισφορά της Ε.Ε. ανέρχεται σε σχεδόν 46 εκατ. ευρώ και οι πόροι θα προέλθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε από την Κομισιόν χθες, επικεντρώνεται στις ακόλουθες τρεις προτεραιότητες: ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, αποδοτική χρήση της ενέργειας και των βιώσιμων μεταφορών, διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και πρόληψη κινδύνων.

agrotypos.gr

Διαβάστηκε 2295 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.