Παρασκευή, 31η Μαίου 2024  11:49 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 23:18

Γερμανοί επαγγελματίες τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορεί η χώρα μας, να βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές στη νεότερη ιστορία της, με το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκηνικό να είναι ρευστό, όμως αυτό δε σημαίνει, ότι η ελληνική φιλοξενία, ο πολιτισμός, τα μνημεία και οι ομορφιές της περιοχής μας, δε συνεχίζουν να συναρπάζουν τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι φεύγοντας, γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές της. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό ισχύει για τους τρείς Γερμανούς, επαγγελματίες του τουρισμού, που ξεναγήθηκαν σε Ηλεία,  Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, σε ένα γεμάτο τριήμερο, από τις 6 ως τις 9 Ιουλίου, στο πλαίσιο της οργανωμένης και συνεχούς τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας, που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για τον κ.Christoph Merten, φωτογράφο και δημοσιογράφο του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, ιδιοκτήτη της δημοσιογραφικής εταιρείας «Scenario» (www.scenario-avj.de) και συντάκτη του περιοδικού «Good Taste» (www.goodtaste-magazin.de), για τον κ.Matthias Direkt, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Reisegala» (www.reisegala.de) και την κα Ursula Reinhardt, εκπρόσωπο του γνωστού Τουριστικού Οργανισμού Attika Reisen.

pol-perif-touristiki-proboli2

Στην Ηλεία του Πολιτισμού…

Οι επισκέπτες κατά την άφιξή τους στην Ηλεία, πραγματοποίησαν την πρώτη σύντομη στάση τους στην Ανδρίτσαινα, σε υψόμετρο 1130 μέτρων, ώστε να δουν από κοντά, το μεγαλείο, την επιβλητικότητα και τη σπουδαιότητα του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα. Το ταξίδι τους στο χρόνο συνεχίστηκε έπειτα στο λαογραφικό μουσείο της Ανδρίτσαινας και στη δημοτική βιβλιοθήκη με τους σπάνιους τίτλους που διαθέτει να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Εκεί, στην ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, τους Γερμανούς επισκέπτες- επαγγελματίες του τουρισμού συνάντησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Μητρόπουλος, η διαχειρίστρια του ΕΣΠΑ για το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα κα. Δασκαλοπούλου, η υπεύθυνη του λαογραφικού Μουσείου κα. Γεωργία Αυγερινού, η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κα. Αντωνία Βλαχούση, ο αντιδήμαρχος κ. Μίλτος Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος και εκπρόσωπος του Deep Greece κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, καθώς και πολλοί ακόμα φορείς της περιοχής, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου και επιχειρηματίες, οι οποίοι έστησαν μια πραγματική γιορτή, με πλούσια ντόπια εδέσματα, αποδεικνύοντας στην πράξη την ελληνική φιλοξενία.

pol-perif-touristiki-proboli3

 Η επόμενη μέρα, δεύτερη κατά σειρά, συνεχίστηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στο λίκνο του παγκόσμιου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Αρχαία Ολυμπία. Στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον  αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο και μέλη της αναπτυξιακής εταιρείας της περιφέρειας, στην περιφερειακή Ενότητα του Ν. Ηλείας. Ενώ το πρόγραμμα συνεχίστηκε στη Δυτική πλευρά του νομού με επίσκεψη στο Κάστρο Κυλλήνης. Οι Γερμανοί επισκέπτες πήραν και μια γεύση από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, κάνοντας μπάνιο στη μαγευτική παραλία του Αρκουδίου, λίγο πριν αναχωρήσουν για την Πάτρα.

pol-perif-touristiki-proboli6

Συνέχεια στην Αχαΐα …

 Η άφιξη της αποστολής στην Πάτρα, συνοδεύτηκε αρχικά από επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, παρουσία του κ. Ευστράτιου Βαρδάκη, υπεύθυνου της τουριστικής προβολής του δήμου Αιγιαλείας, του κ. Νικόλαου Παπαλέξη μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου Αχαΐας, και του κ. Αντώνη Μαυρόπουλου, προέδρου των ξενοδόχων της Δυτικής Ηλείας . Μετά το πέρας της ημερίδας ακολούθησε ένα πλούσιο δείπνο στο κέντρο της Πάτρας, που έκλεισε τις εργασίες της ημέρας.

Λίγο πριν την αναχώρηση, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά  το κάστρο Πατρών και το κάστρο του Ρίου, ενώ έγινε μια στάση στη γέφυρα του Ρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» που αποτελεί, από τα σημαντικότερα –αν όχι το σημαντικότερο- έργο του νεοελληνικού κράτους.

pol-perif-touristiki-proboli5

Kαι τέλος στην Αιτωλοακαρνανία

Την τελευταία μέρα  και λίγο πριν την αναχώρηση  τους από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πανέμορφη και γραφική Ναύπακτο, το Φετιχέ Τζαμί , το Ενετικό Κάστρο και το Βενετσιάνικο Λιμανάκι.

 Στη συνέχεια της ημέρας επισκέφθηκαν τα στενά της Κλεισούρας και θαύμασαν από κοντά τη Λιμνοθάλασσα της Τουρλίδας. Η ημέρα τους συνεχίστηκε  στην όμορφη πόλη του Αγρινίου όπου και συναντήθηκαν με την  Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα. Χριστίνα Σταρακά.  Το ταξίδι τους έκλεισε με μια βόλτα στην πόλη  του Αγρινίου όπου και διέμειναν.

Οι επισκέπτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη φιλοξενία και τις δημιουργικές συναντήσεις, οι οποίες είχαν στόχο την τουριστική προβολή της Περιφέρειας. Οι επισκέψεις τουριστικών επαγγελματιών και δημοσιογράφων θα συνεχιστούν και από άλλες  χώρες  το επόμενο διάστημα με νέα group.

pol-perif-touristiki-proboli1

Διαβάστηκε 2605 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.