Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:46 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 21:17

Πρωτιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών για Αγρινιώτισσα μαθήτρια της Στ’ Δημοτικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρωτιά με ιδιαίτερη αξία για αγρινιώτισσα μαθήτρια δημοτικού σχολείου.

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι πρωτεύσαντες Ε’ και Στ’ Τάξης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης» 2017 (β’ φάση) . Το 1ο Βραβείο Αριστείας της Στ’ Τάξης κατακτά η μαθήτρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Ελένη Κακαμπούκη, του Κωνσταντίνου και της Διαμάντως .

Συγκεκριμένα σήμερα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 771 πρωτευσάντων της Ε’ τάξης και των 784 πρωτευσάντων της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Σημειώνεται ότι έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των 606 πρωτευσάντων της Α’ Γυμνασίου, των 359 πρωτευσάντων της Β’ Γυμνασίου, των 298 πρωτευσάντων της Γ’ Γυμνασίου, των 207 πρωτευσάντων της Α’ Λυκείου, των 176 πρωτευσάντων της Β’ Λυκείου, των 162 πρωτευσάντων της α’ φάσης της Γ’ Λυκείου, των 45 συμμετεχόντων στη β’ φάση της Γ’ Λυκείου, καθώς και των πέντε μαθητών που πρώτευσαν στη β’ φάση της Γ’ Λυκείου και συγκροτούν την Ελληνική Ομάδα στη φετινή Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2017.

Επισημαίνεται ότι οι αριθμοί των πρωτευσάντων μαθητών που ανακοινώνονται είναι οι μεγαλύτεροι των τελευταίων ετών, λόγω του πολύ αυξημένου -πέραν από κάθε προσδοκία και προηγούμενο- αριθμού των συμμετεχόντων μαθητών κάθε τάξης, αλλά και των υψηλών επιδόσεών τους. Επίσης, επιβραβεύονται και ενθαρρύνονται περισσότεροι μαθητές.

Με τα αποτελέσματα της Ε’ και Στ’ Δημοτικού ολοκληρώνονται οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017, δικαιώνοντας τις προσδοκίες των πάρα πολλών εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, με την επιστημονική συνέπειά τους, την εκπαιδευτική στοχοθεσία τους, τη σαφή μεθοδολογία τους και τις πρωτοποριακές θεματικές τους.

Η πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή σχολείων και μαθητών από όλη την Ελλάδα επιβεβαιώνεται τόσο από τις πιστοποιημένες δηλώσεις συμμετοχής όσο και από την πυκνότητα της κατανομής σε όλη την Ελλάδα των πρωτευσάντων σχολείων και μαθητών. Για πρώτη φορά μάλιστα πήραν μέρος και διακρίθηκαν και μαθητές ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής που διεξήχθησαν όλα τα τελευταία χρόνια (έως το 2015) με την Επιστημονική / Εκπαιδευτική Ευθύνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής Καθηγητής Γ. Θ. Καλκάνης) καθώς και οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικών / Φυσικής «Αριστοτέλης» 2016 και 2017, με την Ευθύνη του Πανεπιστημίου Αθηνών (/ Τμήμα Φυσικής) σε Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, εμπλούτισαν και εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα με πρωτότυπα –πάντα– θέματα, ασκήσεις και πειραματικές πρακτικές χωρίς ποτέ αστοχίες, ασάφειες ή λάθη, παλινωδίες ή και ακυρώσεις.

Εξ αυτών βραβεύονται -σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής- οι μαθητές με 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ για κάθε τάξη του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Στους υπόλοιπους μαθητές που διαγωνίστηκαν απονέμεται ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς δεν στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός.
Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες).

Γι’ αυτό η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή των Διαγωνισμών «Αριστοτέλης» θεωρεί ότι δεν απαιτείται –ή και αντενδείκνυται– ειδική προετοιμασία των μαθητών για τους Διαγωνισμούς.

Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων σχολείων και μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς «Αριστοτέλης» επιτρέπει όχι μόνο την ανάπτυξη ευρείας άμιλλας μεταξύ των μαθητών και τη βελτιστοποίηση της προετοιμασίας τους για να γίνουν ενεργοί πολίτες –με γνώση του φυσικού κόσμου, ορθολογική σκέψη, κριτική ικανότητα– ή ακόμη για την προετοιμασία τους για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά διευκολύνει και την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των αναλυτικών προγραμμάτων και πρακτικών.

Οι Απονομές των Βραβείων Η απονομή των Βραβείων, των Εύφημων Μνειών και των Επαίνων θα γίνει στον χώρο του σχολείου στο οποίο φοίτησε ο κάθε μαθητής. Η Επιτροπή θεωρεί ότι η διαδικασία αυτή απονομής στους μαθητές των Βραβείων, των Ευφήμων Μνειών και των Επαίνων στον χώρο του σχολείου και με την παρουσία των εκπαιδευτικών και των συμμαθητών τους (ίσως και των γονέων, συγγενών και φίλων τους) τιμά –εκτός από τους μαθητές– και το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς τους, αλλά και ενισχύει την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών.

Αναλυτικά τη λίστα με τους πρωτεύσαντες της Ε’ και Στ’ Δημοτικού διαβάστε την ΕΔΩ 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3215 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.