Σάββατο, 4η Μαίου 2024  12:49 μμ
 
wm small
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 17:13

Μοζαμβ-ικανός για όλα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα γκολ, μία ασίστ και ένα δοκάρι, ήταν ο απολογισμός του εκ Μοζαμβίκης ορμώμενου Μπάουκε Κλέσιο, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Παναιτωλικού κόντρα στον Ηρακλή!

Ο Κλέσιο ήταν «όλα τα λεφτά» για την ομάδα του Ματζουράκη, που δεν έθελξε με την απόδοσή της αλλά βρήκε απέναντί της έναν πολύ κακό Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι είχαν μεν δύο δοκάρια (Κλέσιο, Μύγας) ωστόσο έφτιαχναν δύσκολα φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. 

Ακόμα χειρότερος ο «γηραιός» ο οποίος δυσκολευόταν τρομερά να «χτίσει» μια καλή επίθεση, αλλά ακόμα και έτσι είχε τις ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Κυριακίδης όμως και δοκάρι (σε τετ α τετ Πασά και κεφαλιά Περόνε αντίστοιχα) στέρησαν από την ομάδα του Παντελίδη την ευκαιρία να πάρει κάτι από το ματς. 

Ο Παναιτωλικός ανέβηκε στους 15 βαθμούς επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ισοπαλία στη Βέροια, παίρνοντας το τρίτο τρίποντο σε έξι ματς στο Αγρίνιο. Ουραγός με 6 πόντους παρέμεινε ο Ηρακλής. 

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-3-3 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Ματζουράκης. Ο Κυριακίδης κάτω από την εστία, είχε μπροστά του τους Τσοκάνη, Χαντάκια, Κούσα και Μύγα. Φερέιρα, Μάκος και Πάουλο έπαιξαν τριάδα στο κέντρο, με τους Ουάρντα (αριστερά) και Κλέσιο (δεξιά) να πλαισιώνουν τον Τομανέ στη κορυφή της επίθεσης.

Ένα 3-5-2 επέλεξε ο Σάββας Παντελίδης για τον Ηρακλή, με την τριάδα των Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρη και Στάμου μπροστά από τον Χουάντερσον. Σαραμαντάς και Κυριακίδης κάλυπταν τα άκρα από αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τους Ιντζόγλου, Μοντέιρο και Κούρο να παίζουν στο χώρο των χαφ. Περόνε και Πασάς ήταν το δίδυμο των φορ. 

Το ματς 

Χωρίς να είναι εντυπωσιακά καλύτερος, ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε την επιθετική ανυπαρξία του Ηρακλή και το γεγονός πως οι παίκτες του Παντελίδη δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου μπάλα, για να βγει μπροστά και να πιέσει τον Χουάντερσον.

Κυρίως με σέντρες προσπάθησαν οι γηπεδούχοι, χωρίς πάντως να έχουν την κλασική ευκαιρία, για να χρειαστούν τελικά ένα κλέψιμο του Χαντάκια πολύ πίσω από τη μεσαία γραμμή προκειμένου να ανοίξουν το σκορ.

Ο αμυντικός του Παναιτωλικού έκλεψε από τον Περόνε, κουβάλησε τη μπάλα μέχρι και έξω από την περιοχή του «γηραιού» για να παρεμβληθή ο Κούρος που τροφοδότησε άθελά του τον Κλέσιο. Ο Μοζαμβικανός μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με «φωτοβολίδα» εκτέλεσε τον Χουάντερσον για το 1-0 στο 19’.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να πιέσει παραπάνω από εκείνο το σημείο και μετά, αλλά τα προβλήματα στην ανάπτυξη παρέμεναν, με το παιχνίδι να κυλά χωρίς φάση. Ο Παναιτωλικός πλησίασε στο 2-0 αλλά η κεφαλιά του Κούσα στο 35’ βρήκε στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον, ενώ ότι δεν κατάφεραν σε 45 λεπτά οι Θεσσαλονικείς, λίγο έλειψε να το πετύχουν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στις καθυστερήσεις. 

Ο Περόνε πέρασε κάθετα για τον Πασά που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κυριακίδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, από σέντρα του Κυριακίδη (του Ηρακλή) ο Αργεντινός έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι!

Με την είσοδο του Λεοζίνιο στο παιχνίδι, ο Ηρακλής προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το ματς ήταν αργό και πολύ κακό ποιοτικά ενώ ενδεικτικό είναι πως η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 70ο λεπτό, όταν ο Μαρκόβσκι από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να βρει εστία στο γυριστό που έπιασε. 

Ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοσή του και για περίπου ένα δεκάλεπτο επισκεπτόταν πολύ εύκολα την περιοχή του Παναιτωλικού, έχοντας δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Αρχικά η κεφαλιά του Περόνε στο 75’ έφυγε λίγο έξω, με τον Κυριακίδη να επιστρατεύεται για να κρατήσει το προβάδισμα της ομάδας του στο 83’. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπαρτολίνι από κοντά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ομάδα του να «κλειδώσει» το τρίποντο δύο λεπτά αργότερα. 

Ο Κλέσιο με νέα ατομική ενέργεια από δεξιά, πέρασε τον αντίπαλό του, σέντρα για τον Μαρκόβσκι που με προβολή έγραψε το 2-0 για να τελειώσουν όλα. Ο Κλέσιο θα μπορούσε να πετύχει και δεύρο γκολ στις καθυστερήσεις, αλλά το σουτ που έπιασε εντός περιοχής χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Χουάντερσον.

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Ματζουράκης):
Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μάκος, Φερέιρα (Καμαβουακά 67’), Κλέσιο, Ουάρντα (Λεντέσμα 76’), Πάουλο, Τομανέ (Μαρκόβσκι 66’).


Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Στάμου (Αγγελόπουλος 59’), Ιντζόγλου, Πασάς (Λεοζίνιο 46’), Κούρος (Λάμπρου 80’), Μοντέιρο, Περόνε.

novasports.gr

Διαβάστηκε 1588 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.