Δευτέρα, 13η Μαίου 2024  9:50 πμ
 
wm small
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 20:03

Παναιτωλικός - Ξάνθη (2-3)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με 3-2 πέρασε από το Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό η Ξάνθη σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι, που έφερε τους Θρακιώτες μέσα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας ενώ το αήττητο σερί τους στο Πρωτάθλημα έφτασε τους 7 αγώνες!

Πολύ καλή στο τακτικό κομμάτι η ομάδα του Λουτσέσκου, έπαιξε ιδανικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, προηγήθηκε 2-0 με τους Τριάδη και Λάζιτς, ενώ παρότι το ματς «άνοιξε» μετά τη μείωση του σκορ από τον Παναιτωλικό (Ουάρντα, πέναλτι), οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να αποκτήσουν και πάλι ασφαλές προβάδισμα με ωραίο χτύπημα πέναλτι του Γιουνές για το 1-3 (73’). Οι Αγρινιώτες μείωσαν εκ νέου στο 86’ με τον Ρότσα παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Η Ξάνθη μετρά 7 ματς αήττητη, έχοντας μαζέψει όλους τους πόντους της (13) σε αυτό το διάστημα, ισοβαθμώντας με τον Πανιώνιο στην 5η θέση. Από την άλλη ο Παναιτωλικός έμεινε στους 11 βαθμούς, γνωρίζοντας την τρίτη του ήττα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Πως έπαιξαν

Με 4-3-3 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Ματζουράκης. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Τσοκάνης, Μάκος, Κούσας, Μύγας κινήθηκαν μπροστά του. Φερέιρα, Καμαβουακά και Πάουλο ήταν η τριάδα του κέντρου, ενώ οι Ουάρντα, Φαρλέι πλαισίωσαν τον Μαρκόβσκι.

Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την Ξάνθη. Ο Ζίβκοβιτς κάθισε στο τέρμα, οι Γουάλας, Φλίσκας, Λισγάρας και Μπαξεβανίδης έπαιξαν στην άμυνα και οι Λουσέρο, Ντε Λούκας ήταν το δίδυμο στα χαφ. Η τριάδα των Λάζιτς, Βασιλακάκη και Τριάδη έπαιξε πίσω από τον Γιουνές.

Το ματς

Πιστή στην τακτική της η Ξάνθη, οχυρώθηκε από την αρχή μπροστά από τον Ζίβκοβιτς και έβαλε (πολύ) δύσκολα στους γηπεδούχους. Οι προσπάθειες των παικτών του Παναιτωλικού δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού οι Θρακιώτες σταματούσαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οποιαδήποτε έμπνευσή τους, ενώ ταυτόχρονα ήταν σε ετοιμότητα για να παίξουν την κόντρα.

Όπως και έγινε στο 19’, όταν μετά από κόρνερ του Παναιτωλικού οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου έφτασαν με τρεις μπαλιές στο γκολ! Ο Τριάδης πήρε τη μπάλα στο κέντρο μετά την απομάκρυνση της άμυνας, πέρασε στον Γιουνές που με σέντρα από δεξιά βρήκε ξανά τον Έλληνα συμπαίκτη που με τη σειρά του έγραψε το 0-1 με προβολή.

Μία μόλις καλή στιγμή είχαν οι Αγρινιώτες στο πρώτο μισό και αυτή ήρθε από στημένη φάση, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς έβγαλε το φάουλ του Φερέιρα.

Ιδανικά ξεκίνησε το β’ μέρος για την Ξάνθη. Και πάλι στην κόντρα, η σέντρα του Γιουνές δεν βγήκε αρχικά, ωστόσο ο Πάμπλο ντε Λούκας βρήκε τον Λάζιτς που με το κεφάλι και τον Κυριακίδη εκτός θέσης, έγραψε το 0-2 στο 48’.

Η Ξάνθη είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους στα μετόπισθεν και σε συνδυασμό με το ότι η μπάλα άρχισε να κολλάει από το νερό, δύσκολα φαινόταν... «φως» για τον Παναιτωλικό. Τελικά το γκολ ήρθε από πέναλτι που κέρδισε ο Καμαβουακά από τον Λισγάρα και υπέδειξε ο Τίκας.

Ο Ουάρντα ευστόχησε στο 64’ απέναντι στον Ζίβκοβιτς, μείωσε σε 1-2 και από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε «τρελό» ρυθμό.

Ο Μύγας σούταρε μόλις άουτ στο 70’, ο Κυριακίδης έσωσε την ομάδα του σε πλάγιο τετ α τετ με τον Γιουνές στο 71’ αλλά ένα λεπτό αργότερα, ανέτρεψε τον Τυνήσιο επιθετικό υποπίπτοντας σε πέναλτι.

Με εκτέλεση α λα Πανένκα, ο Γιουνές διαμόρφωσε το 1-3 από τη λευκή βούλα στο 73’ δείχνοντας πως το ματς τελείωσε, αλλά ο Ρότσα είχε άλλη άποψη.

Ο Λεντέσμα με όμορφη κεφαλιά, έστρωσε στον Πορτογάλο, εκείνος έκανε ωραίο κοντρόλ με το στήθος, έφερε τη μπάλα μπροστά του για να πλασάρει και να κάνει το 2-3 στο 86’.

Παρόλα αυτά, το παιχνίδι δεν επεφύλασσε περεταίρω συγκινήσεις βγάζοντας στον «αφρό» την Ξάνθη που πανηγύρισε σπουδαία νίκη στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κούσας, Φαρλέι (Λεντέσμα 82’), Φερέιρα (Ρότσα 82’), Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Καμαβουακά, Ουάρντα (Τομανέ 74’).

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λάζιτς, Λισγάρας, Λουσέρο, Πάμπλο ντε Λούκας, Τριάδης (Χατζητερζόγλου 90’), Βασιλακάκης (Ορφανίδης 90’), Γουάλας, Γιουνές (Ράνος 87’).

novasports.gr

Διαβάστηκε 1903 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 20:19
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.