Τρίτη, 14η Μαίου 2024  6:35 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 17:23

«Δεν σωπαίνω στη βία κατά των γυναικών»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις στο Αγρίνιο

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών» πραγματοποίησε σήμερα , πρωινές ώρες,  στην Πλατεία Δημοκρατίας, εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της έμφυλης βίας κήρυξε ο δήμαρχος κ. Γ. Παπαναστασίου, προβάλλοντας το  μήνυμα «Δεν σωπαίνω στη βία κατά των γυναικών».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και το σύμβολο κατά της βίας των γυναικών.

Ακολούθησε το θεατρικό δρώμενο «Φτάνει πια» , όπου η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων της Κοινωφελούς Επιχείρησης  Δήμου Αγρινίου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της κ.Κάτιας Ζαρκάδα παρουσίασε πέντε μονολόγους, αντλώντας στοιχεία από αληθινές ιστορίες κακοποιημένων γυναικών, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα της βίας που ασκείται εις βάρος τους. Οι Θεατρική ομάδα απέσπασε το χειροκρότημα ενώ οι ιστορίες συγκίνησαν όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους μονολόγους από κοντά.

Αμέσως μετά, οι εθελοντές σχημάτισαν την  κορδέλα-σύμβολο  ενάντια στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, κρατώντας μπαλόνια με τα χρώματα του συμβόλου και φορώντας μπλούζες με το μήνυμα της εκστρατείας.

Να σημειωθεί ότι στον Ξενώνα φιλοξενούνται γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας καθώς επίσης δύνανται να φιλοξενηθούν και γυναίκες που υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις (πρόσφυγες, μετανάστριες, άστεγες κ.α.) μαζί με τα παιδιά τους.

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (17 Δεκεμβρίου 1999) ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στον Δήμο Αγρινίου λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2014 Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών αυτών, ο οποίος αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών/υπηρεσιών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας.

15181247_1348310741855428_5619142930884884130_n

via-kata-ton-gynekon

img_1309

 agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1714 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 18:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.