Κυριακή, 12η Μαίου 2024  7:35 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 23:41

Όλη η κεντρική πλατεία μια… σκακιέρα (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία πρωτότυπη σκακιστική εκδήλωση είναι σε εξέλιξη στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.
Το σκακιστικό τμήμα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου διοργάνωσε σιμουλτανέ κατά το οποίο ο γνωστός γκραν-μετρ Γιάννης Νικολαΐδης (πρωταθλητής Ελλάδος στο γρήγορο σκάκι 2015, βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας)  αντιμετωπίζει 40 σκακιστές σε 40 σκακιέρες.
Πρόκειται για ακόμα μία πρωτοβουλία του σκακιστικού συλλόγου της Γ.Ε.Α. που ως σκοπό έχει την ανάδειξη του πιο πνευματικού αθλήματος στον κόσμο.

“Σήμερα, ένας πολύ ισχυρός σκακιστής αντιμετωπίζει συγχρόνως 40 σκακιέρες. Παιδιά και μεγάλους που ξέρουν να παίζουν σκάκι. Θέλουμε να μάθει ο κόσμος πως παίζεται το σκάκι και τι δυνατότητες δίνει. Βλέπουμε σήμερα μια εκδήλωση με έναν μεγάλο σκακιστή να αντιμετωπίζει 40 παίκτες. Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες ανήκουν στη σκακιστική ακαδημία της ΓΕΑ και οι περισσότεροι έχουν δώσει πάνω από έναν επίσημο αγώνα για κάποιο πρωτάθλημα, είτε σχολικό, είτε Γ’ Εθνικής κατηγορίας”, δηλώνει στο agrinionews.gr ο κ. Μπάμπης Τζότζολης, προπονητής της σκακιστικής ακαδημίας της ΓΕΑ.

Ο κ. Νικολαΐδης είναι πρωταθλητής Ελλάδος ’95, έλαβε τον τίτλο του γκραν-μετρ το ’96, προπονούσε την εθνική σκακιστική ομάδα για πέντε χρόνια και υπήρξε βασικό στέλεχός της πάνω για από οκτώ χρόνια. Φέτος θα τον δούμε στο πρωτάθλημα Γ’ εθνικής. “Το σκάκι είναι για όλες τις ηλικές. Σήμερα εδώ διαγωνίζονται παιδια της 1ης τάξης του δημοτικού αλλά και άνθρωποι 70 ετών…”, σχολιάζει ακόμη ο κ. Τζότζολης.
DSCN7360DSCN7361DSCN7362DSCN7364DSCN7365DSCN7368DSCN7373DSCN7375

 πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2596 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.