Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  2:53 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 19:20

Αγρινιώτισσα εικαστικός συμμετέχει στην έκθεση «Art your inspirations» στην Αθήνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες (αρχείου) Απόστολος Κων. Καρακώστας

Το Νομισματικό Μουσείο και ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση εικαστικών με τίτλο: «Art your inspirations», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 ως 19 Απριλίου 2024, στην αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Νομισματικού Μουσείου Ελευθ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, 106 71 Αθήνα.   (Ιλίου Μέλαθλον-Σημ.1η).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00.

Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και η Αγρινιώτισσα  κυρία Λίτσα Καρατάσου με το έργο της: «Μα γύρω μου βουνά», λάδι σε καμβά με διαστάσεις 80 Χ 100 εκατοστά.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου για την έκθεση:

« Art your inspirations», ομαδική έκθεση εικαστικών

15 – 19 Απριλίου 2024

Το Νομισματικό Μουσείο και ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση εικαστικών με τίτλο: «Art your inspirations», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 ως 19 Απριλίου 2024, στην αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Νομισματικού Μουσείου (Ελευθ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, 106 71 Αθήνα). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00.

Δύο χρόνια μετά το μεγάλο σοκ της πανδημίας και τις μεγάλες προκλήσεις και κρίσεις που μαστίζουν την ανθρωπότητα και την εποχή μας (ενεργειακή και κλιματική κρίση, πολεμικές συγκρούσεις κ.ά), οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν στο έργο τους όλα αυτά που αποτελούν για κείνους έναυσμα και πηγή έμπνευσης δημιουργίας, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη της έκθεσης να δει το όραμά τους για τη ζωή μέσα από την τέχνη. Οι σαράντα τέσσερις (44) εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση από όλη την Ελλάδα, μέσα από την προσωπική τους θεματολογία και τεχνοτροπία, αποτυπώνουν τις κοινωνικές τους ανησυχίες, αλλά και «κομμάτια» του εαυτού τους σε μια εποχή με τρομερές αντιφάσεις.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων τα οποία συνθέτουν έναν ενδιαφέροντα κόσμο και προκαλούν μια δημιουργική «συνομιλία» ανάμεσα στις διαφορετικές τεχνοτροπίες και θεματολογίες των καλλιτεχνών.

Συμμετέχουν  (αλφαβητικά):

Αδαμοπούλου Μαρία * Αντωνοπούλου Αγγέλικα * Βλάχου Αδαμαντία * Βλαχώνη Τζένη * Γεωργιάδη – Θεσσαλονικέως Δέσποινα * Γιαβασιάν Άννυ * Γιάγκου Χριστίνα * Γιατράκη Ρένα * Γκεωργκίεβα Λιντία * Δελασούδα Ζακλίν * Δελής Χρήστος * Διακοβασίλη Νίνα * Επιτηδείου -Νικολάου Ελένη * Ευθυμιάδη Άντζελα * Ζέρβα Σοφία * Ζορμπά Δήμητρα * Ηλιάδη Μαρία * Ιωαννίδου – Τερζάκη Ελένη * Κανέλη Ελένη * Καρακασίδου Λένα * Καρακατσάνης Δημήτρης * Καρατάσου Ευαγγελία * Καρατζά Αθανασία * Καστέλλη Χαρίκλεια * Κιτσέλη Ελένη * Κομνηνάκη Αργυρώ * Κουβουτσάκης Ευστάθιος / Κουνάλης Κωνσταντίνος / Κουτσοχέρα Λέτα / Λασκαρίδης Κώστας / Λιάσκου Ειρήνη * Μαρτζέλη Κωνσταντινία * Μιχτοπούλου Βασιλική * Μπούνος Θεοχάρης * Παπαευαγγελίου Αιμίλιος * Παππά Φωτεινή * Πάππας – Τσιώτα Ρούλα * Στάθη Μαρίνα * Τζιόρα Αντιγόνη * Τζίτζιρα Αικατερίνη * Τσαλαμάτας Νίκος * Φαρμάκη Κωνσταντίνα * Χαβιαροπούλου Στέλλα Χατζηγεωργίου-Λυρά Ρένα

Η έκθεση «Art your inspirations» θα είναι επισκέψιμη για το κοινό κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου.

Ώρες λειτουργίας Νομισματικού Μουσείου:

Δευτέρα και Τετάρτη: 08:30 – 15:30, Πέμπτη – Κυριακή: 08:00 – 20:00, Τρίτη κλειστό.

Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και είκοσι (20) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας του Μουσείου.

Πληροφορίες:

Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον

Τηλ: 210-3632057 – Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γραμματεία Ομίλου

Τηλέφωνο: 210-9514523 – Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

————–0————

Σημ. 1η  Το Νομισματικό Μουσείο στεγάζεται στο μέγαρο «Ιλίου Μέλαθλον» (σημαίνει «Μέγαρο της Τροίας»), που σχεδίασε ο Γερμανός Αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλερ για κατοικία του Ερρίκου Σλήμαν. Το νεοκλασικού ρυθμού κτήριο κτίστηκε το 1878-79 και τα εγκαίνια έγιναν στις 30 Ιανουαρίου του 1881. Κόστισε το κολοσσιαίο για την εποχή εκείνη ποσό του περίπου μισού εκατομμυρίου χρυσών Δραχμών! Ήταν και είναι ένα κόσμημα της Αθήνας!

Σημ. 2η  Η εικαστικός Ευαγγελία (Λίτσα) Καρατάσου γεννήθηκε και κατοικεί στο Αγρίνιο. Σπούδασε Διακοσμητική στην Αθήνα και παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στα τμήματα του Δήμου Αγρινίου. Δίδαξε Χαλκογραφία και Μπατίκ σε ενήλικες. Από το 2017 η κυρία Καρατάσου, είναι μέλος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος στον εικαστικό τομέα. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από δέκα εκθέσεις του ομίλου, καθώς και σε άλλες ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, Πάτρα και Αγρίνιο.

Α.Κ.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 193 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.