Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  7:13 πμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 13:45

Διπλό στο πρωτάθλημα μετά από 441 ημέρες για τον Παναιτωλικό- «Θύμα» ξανά ο… Μπράτσος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League με το 1-0 επί της Κηφισιάς στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισαριανής.

Ένα αποτέλεσμα που ήρθε στο πιθανότατα πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς του. Στον τελικό των τελικών για τη μάχη της παραμονής -τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο. Αυτόν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Η νίκη του Παναιτωλικού μακριά από το Αγρίνιο ήταν η πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα στη Stoiximan Super League στη 15η του απόπειρα. Τα «καναρίνια» στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος είχαν 5 ισοπαλίες και 8 ήττες, ενώ στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι τους στα playouts είχαν μείνει στο 1-1 στους «Ζωσιμάδες» με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Χθες, όμως, στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» με το κομβικό γκολ του Σεμπάστιαν Λομόνακο, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έσπασε το ρόδι. Κέρδισε με 1-0 και ξέφυγε ξανά από την τελευταία δυάδα που οδηγεί στον υποβιβασμό. Εκεί όπου είχε βρεθεί μία εβδομάδα νωρίτερα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Βόλο και τη νίκη της Κηφισιάς στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.

Για την ιστορία, στη φετινή πορεία του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League είχε εκτός έδρας ρεκόρ 0-1-2 επί της παρουσίας στην άκρη του πάγκου του Αργεντινού Γκάμπριελ Σούρερ και 0-5-6 με τον Γιάννη Πετράκη (μέχρι χθες). Μέχρι τη νίκη επί της Κηφισιάς, είχαν προηγηθεί 4 διαδοχικές ισοπαλίες.

Με τον Ρεθυμνιώτη τεχνικό στη τεχνική της ηγεσία η ομάδα του Αγρινίου είχε κερδίσει στη φετινή της χρονιάς στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» με 2-1, ενώ είχαν προηγηθεί 3 ισοπαλίες: 1-1 στη Ρόδο με τον Διαγόρα σε νοκ-άουτ παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Στεργιάκη, το 2-2 στο «Ελ Πάσο» με την Athens Kallithea και το 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στον δεύτερο ημιτελικό με τον Άρη.

Τελευταίο διπλό για τον Παναιτωλικό ξανά κόντρα στον Μπράτσο

Η νίκη επί της Κηφισιάς, πάντως, ήταν η πρώτη για τον Παναιτωλικό και πάλι μετά από 22 εξόδους από το Αγρίνιο. Η τελευταία ήταν πριν από 441 ημέρες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου με 3-2 στο περσινό πρωτάθλημα. Το ημερολόγιο έγραφε 28 Ιανουαρίου του 2023 και προπονητής της ομάδας ήταν τότε ο Γιάννης Αναστασίου. Η σύμπτωση με τη χθεσινή νίκη, ήταν πως και τότε αντίπαλος προπονητής ήταν ο Κώστας Μπράτσος, ο οποίος στη φετινή χρονιά, στα παιχνίδια του με τα «καναρίνια», έχει μια ισοπαλία (με την Κηφισιά) και δύο ήττες, η μια ως προπονητής του Βόλου και η άλλη ως τεχνικός της ομάδας των βορείων προαστίων.

Για την ιστορία, στα 6 εκτός έδρας παιχνίδια που ακολούθησαν για τον Παναιτωλικό στο περσινό πρωτάθλημα σε κανονική διάρκεια και playouts, είχε ρεκόρ 0-1-5. Έτσι το συνολικό του σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι χθες ήταν 0-7-13. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο για τους Αγρινιώτες στα playouts μετά από δύο αγωνιστικές περιόδους και το προπέρσινο 0-1 επί του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», στις 30 Απριλίου του 2022. Στο μίνι πρωτάθλημα της προηγούμενης σεζόν είχε γνωρίσει 3 ήττες.

Πάρης Τσελεπίδης - monobala.gr

Διαβάστηκε 662 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.