Τρίτη, 7η Μαίου 2024  12:15 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 23:37

Αγώνες Tae Kwon Do στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο Απόστολος Κων. Καρακώστας, Φωτογραφίες Χαράλαμπος Ζαχαρόπουλος

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι αθλητικοί αγώνες «2nd Agrinio Tae Kwon Do Championship 2024» την  Κυριακή 7 Απρίλη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης», (κλειστό γυμναστήριο).

Η διοργάνωση της μεγάλης αυτής γιορτής του Ολυμπιακού Αθλήματος Tae Kwon Do στην Δυτική Ελλάδα έγινε από το Α.Σ. Tae Kwon Do Αγρινίου, Ζαχαρόπουλος Team.

Συμμετείχαν οι Σύλλογοι:

Α.Σ. Αγρινίου, Α.Σ. Πατρών, Α.Σ. «Δίας» Ιωαννίνων, Α.Σ. «Αγωγή» Πατρών, Α.Σ. «Γαία» Αλίμου Αθήνας, Α.Σ. «Αρίων» Πατρών, Α.Σ. «Keumgang» Ναυπάκτου, Α.Σ. «Κένταυρος» Αστακού, Α.Σ. «Τίτορμος» Αιτωλοακαρνανίας, Α.Σ. «Πυγμή» Παναιτωλίου, Α.Σ. «Fight Club» Αγυιάς, Α.Σ. «Fight Club» Πατρών και Α.Σ. «Μαχητές» Μεσολογγίου.

Στους αγώνες μεταξύ των αθλητών κυριάρχησε το αθλητικό πνεύμα, ο μεγάλος ενθουσιασμός και τα πολλά χαμόγελα! Οι μικροί αθλητές αποκόμισαν πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες και η συμμετοχή τους στους αγώνες μεγάλωσε την αγάπη τους για το άθλημα του Tae Kwon Do. Παρακολούθησαν και επιδείξεις από επίλεκτους αθλητές στο τεχνικό και αγωνιστικό Poomsae. (Σημ. 1η)

Οι βραβεύσεις των Προπονητών και Διαιτητών έγιναν από τον Δάσκαλο του Tae Kwon Do Aγρινίου Χαράλαμπο Ζαχαρόπουλο και τον Πρόεδρο του Α.Σ. Αγρινίου Χρήστο Υφαντή.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο διοργανωτής σύλλογος.

-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΔΙΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑΕ ΚWON DΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ( AGRINIO TAEKWONDO CHAMPIONSHIP 2024 ) ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ- ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ -. ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΜΑ  ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

Σημ. 1η  Το Τεχνικό Taekwondo χαρακτηρίζεται κυρίως από τις φόρμες Poomsae και τις τεχνικές αυτοάμυνας που με την σειρά τους είναι βασισμένες πάνω στα Poomsae.

Τα Poomse είναι ένα σύνολο προκαθορισμένων αμυντικών και επιθετικών κινήσεων που εκτελούνται με απόλυτη ακρίβεια εναντίων φανταστικών αντιπάλων, οι οποίες εμπεριέχουν εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία, όπως:  Τεχνική,  Ακρίβεια Κίνησης, Ισορροπία, Συγχρονισμό & Αρμονία,  Έλεγχο Σώματος & Δύναμης, Σωστή Αναπνοή, Πλαστικότητα, Ευκινησία & Ρυθμό, που έχουν σαν στόχο την αποτελεσματική εμπέδωσή τους από τον αθλητή, σε σημείο ώστε να του γίνουν βίωμα και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μηχανικά, σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη ανάγκη.

Α.Κ.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 286 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.