Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  4:33 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 17:51

Δράσεις από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Πέμπτη, 11/04/2024 στην Αίθουσα της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Αγρινίου οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2023-24, πραγματοποίησαν εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής Δημάρχου Αγρινίου κ. Φωτάκης Βασίλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Γούλας Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Φαρμάκης Ιωάννης  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κα Μπόκα Γεωργία, η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης ΚΕΠ κα Τασολάμπρου Χρυσούλα, ο Αντιδήμαρχος για τη λειτουργία των υπηρεσιών του καταργούμενου Νομικού Προσώπου με την επωνυμία ΚΟΙΠΑ κ. Σκαρτσάρης Ανδρέας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Α’/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βραχωρίτης Κων/νος, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Α’/θμιας εκπαίδευσης κ. Τσιλίκας Θεόδωρος, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου Δρ. Καραπαπά Βασιλική και οι τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγρινίου κ. Κατσαντάς Ιωάννης και κ. Σάββας Αθανάσιος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγρινίου καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Αγρινίου.

Ο Διευθυντής του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ  Αγρινίου κ. Δημάκης Μάριος προλόγισε την εκδήλωση και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια η κα Βασιλική Καραπαπά παρουσίασε ομιλία με θέμα:

«Wishcycling: Ανακύκλωση ευχών – Η Παγίδα επιθυμιών για ανακύκλωση. Όταν η ευαισθησία χωρίς ενημέρωση επιφέρει προβλήματα». Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου παρουσίασαν τις δημιουργίες που παρήχθησαν μέσω των σχολικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Σταδιοδρομίας – Εικονικής επιχείρησης με video και επίδειξη μόδας. Το τρέχον σχολικό έτος οι μαθητές ασχολήθηκαν με τη συλλογή, ανακύκλωση, μεταποίηση ρούχων και αξεσουάρ για την επαναχρησιμοποίηση τους για μια πιο βιώσιμη πρακτική στη μόδα. Δημιούργησαν μια εικονική επιχείρηση upcycling με την ονομασία “PETI_TOU Boutique Up Cycling & Second Hand Made Clothes” με σκοπό την ενίσχυση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με κατασκευές.

«Οι μαθητές,  το εκπαιδευτικό προσωπικό και η Διεύθυνση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 247 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.