Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  1:20 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 17:38

ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα Κρήτης» -«Να αποδείξουν τώρα τα άλλα κόμματα της Ευρωβουλής αν στηρίζουν ή όχι τους Έλληνες αγρότες- Κρίσιμοι για τους παραγωγούς μας η σύνθεση της επόμενης Ευρωβουλής»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λ. Αυγενάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα Κρήτης 103.1»

«Να αποδείξουν τώρα τα άλλα κόμματα της Ευρωβουλής αν στηρίζουν ή όχι τους Έλληνες αγρότες

Κρίσιμοι για τους παραγωγούς μας η σύνθεση της επόμενης Ευρωβουλής»

«Αν οι Έλληνες ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων αγωνίζονται και επιθυμούν το καλό των Ελλήνων αγροτών πρέπει να το αποδείξουν τώρα», επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα Κρήτης» και τον δημοσιογράφο, Κώστα Μπογδανίδη, αναφερόμενος στην στάση τους στην χθεσινή ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ΚΑΠ 2023-2027.

Όπως είναι ήδη γνωστό το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε χθες την πρόταση για την αναθεώρηση της ΚΑΠ στα τέλη Απριλίου. Ωστόσο όπως υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, «οι Έλληνες ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων, είτε καταψήφισαν, είτε απείχαν». 

Ειδικότερα για την αναθεώρηση της ΚΑΠ και την στάση των άλλων κομμάτων ο κ. Αυγενάκης, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Πολύ πριν τις κινητοποιήσεις των αγροτών είχαμε ξεκινήσει την προσπάθεια να πετύχουμε αλλαγές και βελτιώσεις στην ΚΑΠ 2023-2027 που βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη μετά την διαπίστωση όλων των εμπλεκομένων ότι η παρούσα ΚΑΠ δεν μπορούσε να περπατήσει γιατί προκαλεί ένα κυκεώνα δυσκολιών, απαιτήσεων και γραφειοκρατίας με ορατό το κίνδυνο να μην καταφέρουμε να απορροφήσουμε τις επιδοτήσεις που προβλέπει.

Με δική μας πρωτοβουλία βάλαμε κάτω τα θέματα ένα, ένα και καταλήξαμε σε 19 προτάσεις τις οποίες υιοθέτησαν τόσο τα εννέα κράτη – μέλη της Μεσογείου, όσο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και σε μια κρίσιμη, κρισιμότατη θα έλεγα, ψηφοφορία είδαμε με απογοήτευση τους ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων, αλλά και τις ευρωομάδες στις οποίες συμμετέχουν, είτε να καταψηφίζουν τις αλλαγές, είτε να απέχουν από την ψηφοφορία. 

Δείτε παραδείγματος χάριν τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου ο οποίος καταψήφισε τις προτάσεις και μετά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απέδιδε την αρνητική ψήφο του σε τεχνικό πρόβλημα.

Τέτοια λάθη, ότι από τεχνικό λάθος καταψήφισα και από την άλλη θεωρητικά και εκ των υστέρων και αφού το θέμα έχει πάρει άλλες διαστάσεις μετά τη δήλωση μας ότι οι μάσκες έπεσαν, δεν συγχωρούνται.

Είναι ανεύθυνο πολιτικά να έχεις ένα ρόλο, να έχεις μια αποστολή και σε μια κρίσιμη ψηφοφορία είτε να απουσιάζεις, είτε να καταψηφίζεις και εκ των υστέρων να δηλώνεις κάτι που δεν διορθώνει την ψήφο σου.

Αλλά πέρα από τον κ. Παπανδρέου, είδατε ή ακούσατε κανέναν από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ; Όχι. Ακούσατε μια ανακοίνωση ή κάτι άλλο από την πλευρά τους ; Όχι.

Εδώ λοιπόν μιλάμε για υποκρισία. Υποκρισία και εμπαιγμό.

Εμείς ως κυβέρνηση, ως Ευρωπαικό Λαϊκό Κόμμα και ως Νέα Δημοκρατία έχουμε ξεκάθαρη θέση πως αυτή η ΚΑΠ δεν μπορεί να εφαρμοστεί και απαιτούνται αλλαγές και βελτιώσεις.

Εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή, πολύ πριν τις κινητοποιήσεις είχα ξεκάθαρη θέση, πάντα σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που και αυτός έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της ανάγκης βελτίωσης της τρέχουσας ΚΑΠ.

Όλα αυτά όμως αποδεικνύουν και κάτι άλλο εξίσου σοβαρό.

Το πόσο κρίσιμη είναι η σύνθεση του επόμενου ευρωκοινοβουλίου. Δηλαδή δείχνει πόσο σημαντική είναι η ψήφος των Ελλήνων πολιτών και για τα θέματα του πρωτογενή τομέα.

Να γιατί είναι κρίσιμες αυτές οι ευρωεκλογές. Η επιλογή μας μπροστά την κάλπη έχει επιρροή και συνέπειες ακόμη και στα θέματα των αγροτών. Πρόκειται για τρανταχτό παράδειγμα για να κατανοήσουμε την σπουδαιότητα των επιλογών μας στις επικείμενες ευρωεκλογές», κατέληξε ο κ. Αυγενάκης.

Διαβάστηκε 147 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία