Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  10:10 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2024 20:57

Εξοπλισμός στην αερολέσχη Αγρινίου ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εξοπλισμός στην αερολέσχη Αγρινίου ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία οι αερολέσχες της Δυτικής Ελλάδας παρέλαβαν από τη Περιφέρεια εξοπλισμό ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, κατά την οποία εθελοντικά «αναλαμβάνουν καθήκοντα»

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Την στιγμή που όλοι οι φορείς προετοιμάζονται για την αντιπυρική περίοδο και η Πολιτεία αυστηροποιεί τους νόμους που σχετίζονται με την προστασία από την πύρινη λαίλαπα σε συνάρτηση με τους ιδιώτες που διαθέτουν σπίτια κοντά σε δάσος, οι αερολέσχες συνεχίζουν ακάθεκτες το έργο τους, καθώς στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας κάθε φορά που ένα αεροσκάφος τους πετάει επιτηρεί την περιοχή, όπου βρίσκεται.

Οι αερολέσχες δεν εντάσσονται σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Πολιτεία, αλλά λειτουργούν εθελοντικά εδώ και πολλά χρόνια στο πλαίσιο της πρόληψης. Πρόσφατα, στις 27/03, εκπρόσωποι των αερολεσχών Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πατρών και Πύργου πραγματοποίησαν συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες Φωκίωνα Ζαΐμη και Τάκη Παπαδόπουλο, οι οποίοι τους παράδωσαν από έναν υπολογιστή και μια ασύρματη βάση, εξοπλισμός ιδιαίτερα βασικός για την λειτουργία ενός αεροδρομίου!

Παράλληλα, υπήρξε δέσμευση πως τα αεροδρόμια Αγρινίου, Μεσολογγίου και Επιταλίου θα αναβαθμιστούν! Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι σε φάση ανάθεσης, αναμένει προσφορές από εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτού του είδους τις εργασίες, ώστε να πραγματοποιήσει διαγραμμίσεις και αρίθμηση στις πίστες των αεροδρομίων.

Ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Αγρινίου Κώστας Γρίβας μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε: «Οι αερολέσχες όπως είναι η αερολέσχη Αγρινίου ή και Μεσολογγίου συμμετέχουν στην πολιτική προστασία όχι όμως με την αυστηρή έννοια της επιτήρησης της περιοχής βάσει προγράμματος, αλλά κάθε φορά που «σηκώνεται» κάποιο αεροσκάφος μας επιτηρεί με σκοπό να ειδοποιήσει τις Αρχές, αν διαπιστώσει κάτι. Δεν εντασσόμαστε στο πρόγραμμα των καυσίμων που εντάσσονται τα μεγαλύτερα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, αλλά το κάνουμε σε εθελοντικό πλαίσιο. Όταν γίνονται πτήσεις από την αερολέσχη Αγρινίου τότε το πλήρωμα του αεροσκάφους επιτηρεί την περιοχή που πετάει.

Πρόσφατα, στις 27/03 εκπρόσωποι από τις αερολέσχες Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πάτρας και Πύργου πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες Φωκίωνα Ζαΐμη και Τάκη Παπαδόπουλου, οι οποίοι μας έδωσαν εξοπλισμό, η προμήθεια του οποίου έγινε μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος AETHER Interreg Ελλάδα – Ιταλία.

Συγκεκριμένα μας προμήθευσαν με ασύρματη βάση, η οποία είναι απαραίτητη για ένα αεροδρόμιο, όπως επίσης και με ένα υπολογιστή.

Παράλληλα, ο κ. Ζαΐμης δεσμεύτηκε πως σύντομα στα αεροδρόμια Αγρινίου, Μεσολογγίου και Επιταλίου θα γίνει η απαραίτητη διαγράμμιση και αρίθμηση, ώστε οι πιλότοι να μπορούν να προσγειώνονται ευκολότερα στο αεροδρόμιο. Η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της ανάθεσης, αναμένονται δηλαδή προσφορές και για τα τρία αεροδρόμια από εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτού του είδους τις εργασίες.

Αυτή θα είναι σημαντική βοήθεια για την αερολέσχη του Αγρινίου, διότι, όπως προαναφέραμε, λειτουργεί αφιλοκερδώς, με την υποστήριξη των μελών της και με ιδίους πόρους, χωρίς να επιχορηγείται από κανένα φορέα».

Παράλληλα, ο κ. Γρίβας επισημαίνει την ανάγκη αξιοποίησης των μικρών περιφερειακών αεροδρομίων όπως αυτό του Αγρινίου, διότι η αναβάθμιση των μικρών αυτών αεροδρομίων θα φέρει κόσμο στην εκάστοτε περιοχή.

Συγκεκριμένα ο κ. Γρίβας τόνισε: «εκτός από τα ξένα αεροσκάφη που έρχονται στην περιοχή μας για επίσκεψη, επιθυμούν να έρθουν στην περιοχή μας και γενικότερα στην Δυτική Ελλάδα και σχολές εκπαίδευσης χειριστού μικρών αεροσκαφών, διότι στην Αττική πλέον δεν μπορούν να κάνουν πολλές εκπαιδευτικές πτήσεις καθώς «ασφυκτιούν», δεδομένου πως διαθέτουν ακόμη και 150 μαθητές – εκκολαπτόμενους πιλότους μικρών αεροσκαφών. Συνεπώς, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως τα μικρά αυτά αεροδρόμια όπως του Αγρινίου έχουν ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα, τόσο για το τομέα του αεροπορικού τουρισμού με μικρά αεροσκάφη και γενικότερα της πτητικής δραστηριότητας, όσο και για την εκπαίδευση χειριστών». 

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1004 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.