Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  5:26 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 20:37

Δωρητής οργάνων ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου - Το αποφάσισε μετά τη λήψη οργάνων από την 68χρονη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Μπορείς (...) να συνεχίσεις και μετά το θάνατο να δίνεις ζωή στους άλλους»

Με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook ο διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας του Αγρινίου Μιχάλης Σερασκέρης εξηγεί την απόφαση να γίνει δωρητής οργάνων σώματος, λίγες ώρες μετά από τη συγκλονιστική εμπειρία που βίωσε μαζί το προσωπικό του νοσοκομείου το οποίο ενεπλάκη στη διαδικασία λήψης οργάνων από 68χρονη δότρια. 

Αφού εκφράζει την ικανοποίησή τους για το συντονισμό όλων των ενεργειών από την ιατρική ομάδα της Εντατικής αλλά και τη Νοσηλευτική Διεύθυνση, αναφέρεται στην απόφασή του για την οποία είχε αποκλειστικά μιλήσει χθες στο Δυτικά FM 92,8.

Όπως σημειώνει ο διοικητής, «τα όργανα όπως και το αίμα δεν μπορούν να κατασκευαστούν, μπορείς όμως να συνεχίσεις και μετά το θάνατο να δίνεις ζωή στους άλλους...».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Σερασκέρη:

«Εχθές για το Νοσοκομείο μας ήταν μία πολύ ιδιαίτερη μέρα καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας μας επισκέφθηκαν γιατροί 3 μεγάλων Νοσοκομείων προκειμένου να αφαιρέσουν και παραλάβουν όργανα δωρητού ασθενούς.

Ως Διοικητής θέλω να απευθύνω την ευαρέσκειά μου προς την ιατρική ομάδα της ΜΕΘ Αγρινίου, η οποία συμμετείχε καθοριστικά στο συντονισμό όλων των ενεργειών, καθώς επίσης τη Νοσηλευτική Διεύθυνση του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ως άνθρωπος, μετά από τα όσα συγκλονιστικά είδαν τα μάτια μου, αποφάσισα να γίνω κι εγώ δωρητής οργάνων, καθότι τα όργανα όπως και το αίμα δεν μπορούν να κατασκευαστούν, μπορείς όμως να συνεχίσεις και μετά το θάνατο να δίνεις ζωή στους άλλους. Πολύ σπουδαίο επίτευγμα της επιστήμης αυτό το τελευταίο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 230 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.