Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:34 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 22:57

Γέφυρα Ευήνου: Αυτοδιαλύεται η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να παραδοθεί, από την ΤΕΡΝΑ, η νέα οδική γέφυρα του Ευήνου που θα επανασυνδέσει την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου.

Ως εκ τούτου, διαλύεται η Συντονιστική Επιτροπή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου στους κατοίκους των Κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου.

Η εν λόγω Επιτροπή, από την πρώτη ημέρα της συγκρότησής της πήρε μια σειρά από πρωτοβουλίες και ανέπτυξε δράσεις, με σκοπό να συμβάλλει στη γρήγορη αποκατάσταση της συγκοινωνίας και, συνακόλουθα, της επικοινωνίας των ανθρώπων.

Η επιστολή που κοινοποιείται σε όλους τους αρμόδιους φορείς:

«Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, φίλες και φίλοι, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, στις 12 Δεκεμβρίου του 2021 οι γέφυρες του Ευήνου στο ύψος του Ευηνοχωρίου, τόσο η σιδηροδρομική όσο και η οδική, κατέρρευσαν.

Η κατάρρευσή τους δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους των Κοινοτήτων που γειτνιάζουν με τον Εύηνο, πολύ περισσότερα όμως στους κατοίκους του Γαλατά και του Περιθωρίου. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στον Γαλατά Γενική Συνέλευση των κατοίκων, η οποία εξέλεξε 19μελή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Η εν λόγω Επιτροπή, από την πρώτη ημέρα της συγκρότησής της πήρε μια σειρά από πρωτοβουλίες και ανέπτυξε δράσεις, με σκοπό να συμβάλλει στη γρήγορη αποκατάσταση της συγκοινωνίας και, συνακόλουθα, της επικοινωνίας των ανθρώπων.

Με χαρά διαπιστώνουμε πως η κατασκευή της νέας γέφυρας προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Αιτωλ/νίας κ. Μαυρομμάτη, τη Μεγάλη Τρίτη, ήτοι στις 30 Απριλίου 2024, θα γίνουν τα εγκαίνιά της, οπότε και θα δοθεί σε χρήση.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αυτοδιαλύεται, εφόσον δεν υφίσταται πλέον λόγος ύπαρξής της.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους και όλες εκείνες, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα στάθηκαν δίπλα μας και βοήθησαν το έργο μας. Θέλουμε, για άλλη μία φορά, να σας διαβεβαιώσουμε πως οδηγός των δράσεών μας ήταν, βραχυπρόθεσμα, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κατάρρευση των γεφυρών και, μακροπρόθεσμα, η κατασκευή νέας γέφυρας.

Αξιολογητές των προσπαθειών και των δράσεών μας, αλλά και κριτές του αποτελεσμάτων τους, είστε όλοι και όλες εσείς. Εμείς, κρίνοντας από τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου, πιστεύουμε πως οι προσπάθειες και οι δράσεις μας βοήθησαν στο να έρθει το αποτέλεσμα.

Είναι γεγονός πως οι δράσεις μας επισκιάστηκαν από την κατεδάφιση/αποσυναρμολόγηση της παλιάς, σιδερένιας γέφυρας, που, κατά τη γνώμη μας, αποτελούσε ιστορικό μνημείο της περιοχής, άρρηκτα συνδεδεμένο με την πολιτική ιστορία της ιερής πόλης και σημείο αναφοράς για πολλούς από εμάς, κυρίως τους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Η κατεδάφισή της όμως ήταν αναπόφευκτη, από τη στιγμή που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο – που είναι το πλέον αρμόδιο όργανο για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς – γνωμοδότησε πως η εν λόγω γέφυρα δεν αποτελούσε μνημείο πολιτισμού.

Φίλες και φίλοι, καλή αντάμωση στα μετερίζια των αγώνων για το κοινό καλό.

Γαλατάς, 26 Μαρτίου 2024

Για τη Συντονιστική Επιτροπή

Ο συντάκτης της επιστολής

Κώστας Σακαρέλος»

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 285 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.