Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  9:08 πμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 10:38

26 Μαρτίου 2024: Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά και στο Αγρίνιο, στον Δημοτικό κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» (Τρι 26/3/2024 18:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

26 Μαρτίου 2024: Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά και στο Αγρίνιο, στον Δημοτικό κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ»

Ο Δήμος Αγρινίου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) προσκαλεί το κοινό να γίνει θεατής της ελληνικής ταινίας, σε μια γιορτή η οποία θα απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, στις 26 Μαρτίου 2024. Το σύνολο της ελληνικής παραγωγής των τελευταίων τεσσάρων ετών θα είναι προσβάσιμο στις κινηματογραφικές αίθουσες της επικράτειας, τον φυσικό χώρο της κινηματογραφικής ταινίας, με τιμή εισιτηρίου 3 €, χάρη στη δράση «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου». Η πρωτοβουλία αυτή του ΕΚΚ εδράζεται στην πεποίθησή του ότι η ελληνική ταινία και η ελληνική αίθουσα οφείλουν να συνυπάρξουν σε μια εποχή δομικών αλλαγών για την κινηματογραφική διανομή σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε μια συγκυρία διεθνούς καταξίωσης των Ελλήνων και Ελληνίδων δημιουργών. Η «Ημέρα του Ελληνικού Κινηματογράφου» έρχεται να ενισχύσει και την αίθουσα, χώρο πολιτισμού του οποίου η επιβίωση δοκιμάζεται πανευρωπαϊκά. Σκοπός του ΕΚΚ είναι η προβολή της ελληνικής ταινίας σε ένα διευρυμένο κοινό, το οποίο το ελληνικό σινεμά έχει αποδείξει πως μπορεί να το συγκινήσει.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

26 Μαρτίου 2024

Ώρα 6:30 μ.μ.

Fathers day,  21’ Λεπτά, μικρού μήκους

Σκηνοθεσία:  Κωνσταντίνος Λεβέντης

Εκεί που ζούμε, 90’ Λεπτά

Σκηνοθεσία : Σωτήρης Γκορίτσας

Ώρα 9:30 μ.μ.

Το άγαλμα της Ελευθερίας, 2022, 10’ λεπτά

Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Καπάκα

Ο Καπετάν Μιχάλης, 160΄Λεπτά

Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλαμπόπουλος

Διαβάστηκε 210 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 09:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.