Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  1:04 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 12:19

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο: Η θέση της Ελλάδας και η πτώση των ΗΠΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην κορυφή της λίστας με τις πιο ευτυχισμένες χώρες παραμένει, για έβδομη χρονιά, η Φινλανδία. Την τριάδα συμπληρώνουν η Δανία και η Ισλανδία.

Ανάμεσα στις 10 πρώτες χώρες είναι η Σουηδία, το Ισραήλ, η Ολλανδία, η Νορβηγία, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Αυστραλία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 64η θέση στη σχετική λίστα.

Φέτος, η Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας ανέλυσε τα ποσοστά ευτυχίας ανά ηλικιακή ομάδα και βάσει των αποτελεσμάτων, για τους νέους έως 30 χρόνων η Λιθουανία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο και η Δανία για τα άτομα 60 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στη δεκαετή ιστορία της Έκθεσης Παγκόσμιας Ευτυχίας, οι ΗΠΑ δεν κατατάσσονται στις 20 καλύτερες χώρες του κόσμου.

Η πιο πρόσφατη έκθεση βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19 , με τους ερωτηθέντες να απαντούν σε ερωτήσεις από το 2021-2023.

Πηγή: Time

Διαβάστηκε 230 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.