Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:55 πμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 21:48

Είναι 64 ετών και δεν της φαίνεται καθόλου – Η διατροφή που ακολουθεί για να παραμένει νέα (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια γυναίκα, που έχει γίνει γνωστή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκλονίζει τους ακολούθους της, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν την ηλικία της.

Η 64χρονη Harrah Brown δημοσιεύει τακτικά στο TikTok την προσπάθειά της να παραμείνει «όμορφη, σε φόρμα και με αυτοπεποίθηση σε οποιαδήποτε ηλικία», αφήνοντας τους θεατές να εντυπωσιάζονται από τα βίντεο, που δείχνουν απλά να βγαίνει από μια πισίνα ή να δίνει στον εαυτό της ένα νεανικό στυλ μαλλιών.

Τώρα, η Μπράουν, που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και λέει ότι άρχισε να γυμνάζεται μόλις στα 61 της, εξηγεί πώς καταφέρνει να διατηρεί τη φόρμα της και να παραμένει τόσο νέα παρά την ηλικία της. Όλα οφείλονται σε έναν απλό κανόνα διατροφής, που ακολουθεί πάντα, και αυτό που βάζει στην τσάντα για τα ψώνια της στις τακτικές της διαδρομές στο Whole Foods, όπως λέει.

«Αυτά είναι τα τρόφιμα, που αγοράζω κάθε εβδομάδα. Ασκώ τον κανόνα 90/10», έγραψε στις λεζάντες της. «Ενενήντα τοις εκατό τροφές με θρεπτικά συστατικά, ενώ τρώω στο σπίτι και 10% junk food, όταν βγαίνω» είπε.

Η Μπράουν απευθύνθηκε στο κοινό της, λέγοντας ότι η τήρηση του σχεδίου τη βοήθησε να χάσει το λίπος από την κοιλιά που απέκτησε κατά την εμμηνόπαυση, κάνοντάς την πιο αδύνατη και δυνατή.

Η γυναίκα συνέχισε, δείχνοντας στο βίντεο τι ακριβώς ψωνίζει. Παρακάτω, δείτε μερικά από τα αγαπημένα της φαγητά και το άρθρο της «The Express», που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αυτά θα έκαναν καλό και σε εσάς.

Βατόμουρα και σμέουρα
Τα μούρα είναι από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε, σύμφωνα με πολλές μελέτες.

«Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα μούρα φαίνεται να ζουν λίγο περισσότερο», είχε δηλώσει στην «Washington Post» το 2021 ο Eric Rimm, καθηγητής επιδημιολογίας και διατροφής στο Harvard T.H. Chan School of Public Health. «Ένα φλιτζάνι φρέσκα μούρα την ημέρα, όταν είναι στην εποχή τους, κάνει καλό», πρότεινε ο Rimm.

Ελαιόλαδο
Ένας ακρογωνιαίος λίθος της «σεβάσμιας» μεσογειακής διατροφής, μια μελέτη του 2023, έδειξε ότι το ελαιόλαδο μπορεί να «εκτινάξει το λίπος της κοιλιάς, που προκαλείται από τη γήρανση». Το ελαιόλαδο συνδέεται επίσης με την υγεία της καρδιάς και τη μακροζωία.

Γάλα αμυγδάλου, φιστίκια Αιγίνης και φυστικοβούτυρο
Ένα άλλο βασικό στοιχείο, που βρίσκεται στην τσάντα αγορών της Brown, είναι οι ξηροί καρποί όπως τα φιστίκια, τα οποία βοηθούν πολύ στο αποτέλεσμα της εμφάνισής της. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη συρρίκνωση του λίπους της κοιλιάς. Οι ειδικοί εκθειάζουν τακτικά τις τροφές με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

Σολομός
Η Μπράουν είπε στους θαυμαστές της ότι της αρέσει να τρώει ψάρι για δείπνο για την κατανάλωση πρωτεΐνης. Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση δύο γευμάτων ψαριού την εβδομάδα με μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας.

«Τα λιπαρά ψάρια είναι επίσης γεμάτα αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισής σας, επιβραδύνοντας τα σημάδια γήρανσης», είπε η διαιτολόγος Johanna Angman από το LOXA BEAUTY στην «The Express».

Αγγούρι, μαρούλι romaine, πράσινο λάχανο και κόλιανδρος
Οι σαλάτες είναι ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας της Μπράουν να παραμείνει νέα. Της αρέσουν τα αγγούρια, το μαρούλι, το πράσινο λάχανο και ο κόλιανδρος, για να αναφέρουμε μερικά. Τρεις μερίδες λαχανικών την ημέρα μπορούν να συμβάλουν στη μακροζωία, σύμφωνα με μια μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, T. H. Chan.

Και ένα τελευταίο… διατροφικό μυστικό, για να παραμείνεις νέα
Στην Brown αρέσει το γιαούρτι λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες. Επίσης, στην τσάντα της υπήρχαν λάιμ, λεμόνια, στήθος κοτόπουλου, ψητό μοσχάρι και λίγο τυρί Gruyère.

«Αυτά είναι τα είδη των τροφίμων που αγοράζω σε τακτική βάση», είπε. «Θα παρατηρήσετε ότι δεν αγοράζω μπισκότα, κέικ, σνακ, παγωτό, επεξεργασμένα τρόφιμα. Και έτσι κατάφερα να χάσω το λίπος της κοιλιάς μου στην εμμηνόπαυση και να γίνω πιο αδύνατη και δυνατή».

pronews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 536 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 21:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.