Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  5:46 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 09:38

Τριήμερο στη Ναύπακτο: Μια κοντινή και low budget απόδραση (www.exploringgreece.tv)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν ψάχνεις μια κοντινή low budget απόδραση που να τα έχει όλα και να περάσουν καλά μικροί και μεγάλοι τότε πρέπει να κοιτάξεις ένα τριήμερο στη Ναύπακτο. Ο προορισμός all time classic όλες τις εποχές του χρόνου που αξίζει να αφιερώσεις τρεις μέρες για να περάσεις καλά, να δεις τα βασικά αξιοθέατα και να ξεφύγεις από την πολύβουη καθημερινότητα.

Η πόλη αυτή τα έχει όλα και είναι για όλα τα βαλάντια, είτε από άποψη διαμονής είτε φαγητού και διασκέδασης.

Με το που φτάσεις στη Ναύπακτο, υπάρχουν κάποια σημεία must to see που δεν πρέπει να χάσεις. Όπως, για παράδειγμα, η βόλτα στην Παλιά Πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα χαμηλά σπίτια αλλά και τους κήπους της παλιάς πόλης. Κάνε μια στάση για να δεις την εντυπωσιακή Σιδηρόπορτα, το Βεζύρ τζαμί και το χαμάμ και την οικία Τζαβέλα.

Και από εκεί, μεταφέρεσαι πού αλλού; Στο γραφικό ενετικό λιμάνι που κάνει την Ναύπακτο να μοιάζει με νησί. Νιώθεις ότι έχεις μεταφερθεί σε κάποια πόλη του Μεσαίωνα. Εκεί στον παραλιακό δρόμο γίνεται και όλη η περατζάδα και θα βρεις πολλά μαγαζιά για να κάτσεις να πιεις τον καφέ σου ή να φας. Ο Το βράδυ, πέρα από το λιμάνι, κάνε μια βόλτα στα σοκάκια της Ναυπάκτου. Και μην παραλείψεις, φυσικά, το φημισμένο Στενοπάζαρο. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια στενή γειτονιά με αμέτρητες καφετέριες και μεζεδοπωλεία, εμπορικά καταστήματα αλλά και ντόπιους, που δίνουν το στίγμα τους.

Την επόμενη μέρα το πρόγραμμα έχει κάστρο! Από εκεί θα απολαύσεις μια μοναδική, καταπληκτική θέα στην πόλη που θα σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Το κάστρο της Ναυπάκτου είναι ένα από τα καλύτερα και καλοδιατηρημένα κάστρα της Ευρώπης, πράγμα που θα καταλάβεις από την πρώτη στιγμή. Από τη μία τα καλοδιατηρημένα τείχη του και από την άλλη οι πολεμίστρες σε γυρίζουν πίσω στο χρόνο. Και μόνο για να απολαύσεις αυτή τη θέα, θα μείνεις σίγουρα ώρα εκεί. Στην πίσω πλευρά του κάστρου, υπάρχει ένα χαρακτηριστικό σημείο για φωτογραφία, στην πολεμίστρα όπου μπορείς να βγάλεις την πιο ωραία, πανοραμική φωτογραφία της Ναυπάκτου και με φόντο τη γέφυρα του Ρίου.

Την τρίτη μέρα της εκδρομής σου μπορείς να την αφιερώσεις τριγύρω και όχι μέσα στη Ναύπακτο. Εξαιρετική ευκαιρία είναι η ορεινή Ναυπακτία με τα όμορφα γραφικά χωριά που σου προσφέρουν χαλάρωση και αξέχαστες στιγμές στη φύση, όλες τις εποχές του χρόνου.

Η ναυτική πόλη με το χαρακτηριστικό όνομα
Γιατί όμως ονομάστηκε έτσι η Ναύπακτος; To όνομα της πόλης προέρχεται από τις λέξεις «ναυς» και «πήγνυμι» που σημαίνει κατασκευή πλοίων. Και μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό μιας και εκεί πρωτοκατασκεύασαν τα υποτυπώδη πλοιάριά τους οι Δωριείς κατά την κάθοδό τους κοντά στο 1104 π.Χ.

Η ακμή της πόλης της Ναυπάκτου κορυφώθηκε κατά την κυριαρχία των Ρωμαίων, λόγω και της θέσης της απέναντι από την Πελοπόννησο, ενώ υπήρξε σημαντική πόλη τόσο του Βυζαντίου όσο και του Δεσποτάτου της Ηπείρου.

Σήμερα η ιστορία αυτή αποτυπώνεται στα κτήριά της, στο κάστρο και στα αξιοθέατά της πράγμα που μπορεί να απολαύσει κανείς με ένα τριήμερο στη Ναύπακτο. Φρόντισε να κλείσεις εγκαίρως τη διαμονή σου και θα βρεις σίγουρα κάτι value for money για ό,τι τύπο καταλύματος επιθυμείς.

exploringgreece.tv

Διαβάστηκε 538 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία