Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:56 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 12:44

Τσικνοπέμπτη στο Αγρίνιο: «Πήραν φωτιά» από το πρωί οι ψησταριές παρά τα τερτίπια του καιρού (εικόνες – video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Μπορεί ο καιρός να μη δείχνει το καλύτερό του πρόσωπο στο Αγρίνιο όμως από το πρωί οι ψησταριές πήραν φωτιά όπως επιτάσσει η παράδοση για την Τσικνοπέμπτη.

Ο καιρός μας.. τα “χάλασε” λίγο αλλά η διάθεση παραμένει εορταστική!

Ο Δήμος Αγρινίου και φέτος ζωντανεύει το έθιμο σε πολλά σημεία  όχι μόνο του κέντρου.

Παράλληλα, πολλοί επιχειρηματίες της πόλης ανέλαβαν πρωτοβουλία και τσικνίζουν, με αποτέλεσμα ο ρυθμός στο κέντρο της πόλης είναι γιορτινός και ο κόσμος να το διασκεδάζει!

Το κέφι, μουσική και η τσίκνα δεν «απουσιάζουν» και από άλλες περιοχές του Δήμου.

Οι ψήστες και οι καταστηματάρχες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε καρναβαλικούς ρυθμούς, αλλάζοντας, έστω και για λίγο, την ψυχολογία του κόσμου!

Ως είθισται το γλέντι θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα, ενώ στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας η συναυλία από την «Alternative Rock Band» του Μουσικού Σχολείου.

Στις 19.30, επίσης στην πλατεία Δημοκρατίας, θα πάρουν την «σκυτάλη» τα παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα με το γνωστό πλέον σε όλους Γαϊτανάκι, στο οποίο θα συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου.

Δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε ο καιρός τα χάλασε αρκετά, ειδικά σε όσους δεν είχαν προλάβει να φτιάξουν την φωτιά από το πρωί. Τη λύση θα δώσουν τα υπόστεγα γιατί το χαλάζι έκανε την εμφάνισή του, όμως αν υπάρξει βελτίωση σίγουρα θα έχουμε και πάλι προσπάθειες για ψησίματα από τους μαγαζάτορες ειδικά στο κέντρο της πόλης.

Πάντως οι υπάλληλοι του δήμου Αγρινίου βρήκαν τη λύση παρά τα τερτίπια του καιρού!


 
sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 257 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.