Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  5:11 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 12:29

«Τοπίων Μορφές»: έκθεση ζωγραφικής στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Παρασκευή βράδυ πρώτη Μάρτη, στην γκαλερί «Ταξιδεύουσα» στο Αγρίνιο έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης πινάκων με τίτλο «Τοπίων Μορφές» που φιλοτέχνησε η ζωγράφος Εύα Νικολακάκη.

Η καλλιτέχνιδα είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) με βαθμό πτυχίου άριστα, στο τμήμα ζωγραφικής όπου είχε καθηγητή τον Χρόνη Μποτσόγλου. Ακόμα παρακολούθησε στην σχολή της το εργαστήριο γλυπτικής με καθηγητή τον κύριο Τρανό.  Αποφοίτησε πριν 18 χρόνια και έκτοτε έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα με ατομικές εκθέσεις της αλλά και με συλλογικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην γκαλερί είναι διαθέσιμο, με ένα συμβολικό ποσόν, για όποιον ενδιαφέρεται για τα έργα της καλλιτέχνιδος, ειδικό βιβλίο μικρού σχήματος με εικόνες από τις δημιουργίες της και κείμενα κριτικών. Το βιβλίο πέρα από τις εικόνες των πινάκων, περιέχει περιγραφικά ποιήματα, ένα για κάθε έργο, της κυρίας Δέσποινας Νικολακάκη. Αυτά δένουν ζωγραφική και ποίηση. Βοηθούν στην πληρέστερη κατανόηση των βαθύτερων εννοιών. Που πηγάζουν μέσα από τα ζωγραφισμένα τοπία, σώματα και κορμούς δένδρων. Διαβάζοντας κάποιος το μικρό αυτό βιβλίο, που έχει τίτλο «Κορμοί & Σώματα», βλέπει με «άλλο μάτι» τα έργα και η σκέψη του βυθίζεται σε μονοπάτια που μέχρι πριν λίγο αγνοούσε την ύπαρξή τους.

Όλα τα έργα της καλλιτέχνιδος είναι πρωτότυπα στην τεχνική τους, χωρίς περιττά πράγματα. Και έτσι η προσοχή εστιάζεται πάνω στο θέμα του κάθε πίνακα και σιγά-σιγά παρατηρώντας το αυτό αποκτά άλλες διαστάσεις και συνέχεια το μάτι ανακαλύπτει περισσότερες οπτικές προοπτικές.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγρινίου κύριος Κωνσταντίνος Μποκώρος και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγρινίου κύριος Ανδρέας Σκαρτσάρης. Εικαστικοί Αγρινιώτες όπως ο Δημήτρης Παπατρέχας, ο Δημήτρης Στούμπος, η Μαρία Παπατρέχα, η Μαρίνα Κουτσοσπύρου, άλλοι καλλιτέχνες και πολλοί φιλότεχνοι Αγρινιώτες και όχι μόνο.

Ο πρόσχαροι και ευδιάθετοι άνθρωποι της γκαλερί καλωσορίζουν και ξεναγούν τους επισκέπτες, τους μιλούν για την καλλιτέχνιδα και τα αξιολάτρευτα έργα της.

Να σημειωθεί ότι στην «Ταξιδεύουσα» το κλίμα είναι οικογενειακό και φιλόξενο. Χάρις στην ζεστή της ατμόσφαιρα ο κόσμος δεν διστάζει να την επισκεφθεί και έτσι εξηγείται γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί πάνω από τριάντα εκθέσεις Αιτωλοακαρνάνων καλλιτεχνών. Και όλες έτυχαν μεγάλης επισκεψιμότητας  από τους φιλότεχνους της Αιτωλοακαρνανίας.

Η Γκαλερί «Ταξιδεύουσα»- Photo Studio / Gallery-βρίσκεται στην γωνία Μπαϊμπά και Γρίβα 12 στο Αγρίνιο.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι από την Τρίτη έως την Παρασκευή: Το πρωί από τις 10:00 έως τις 13:00 και το απόγευμα από τις  18:00 έως τις 21:00

A.K.K.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 443 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.