Σάββατο, 4η Μαίου 2024  11:23 μμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 14:33

Γυναίκες Παναιτωλικού: Δύο καθοριστικά ματς για την άνοδο- Ρήγας: «Η στήριξη του κόσμου θα βοηθήσει τα κορίτσια»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα χρόνο μετά την ίδρυση της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας, ο Παναιτωλικός για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζει να προοδεύει, καθώς είναι από τις λίγες ομάδες στην Δυτική Ελλάδα (μαζί με την ομάδα του Μεσολογγίου στην Αιτωλοακαρνανία) που έχουν γυναικείο αθλητικό σωματείο. 

Οι αθλήτριες τόσο την περσινή όσο και την φετινή χρονιά κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, πάντα με την στήριξη της ΠΑΕ Παναιτωλικός, των προπονητών των τμημάτων υποδομής, αλλά και του κόσμου που έχει αγκαλιάσει όλη αυτή την προσπάθεια.

Μετά από ένα σερί καλών αποτελεσμάτων το σύνολο του Αλεξάνδρου Ρήγα, προπονητή της ομάδας, διεκδικεί την άνοδο στην Β’ Εθνική με τα υπόλοιπα ματς που απομένουν να είναι ορόσημα ενόψει συνέχειας.

Μιλώντας στο agrinionews.gr ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας αλλά και πως έχει κυλίσει η σεζόν μέχρι στιγμής:

«Αρχικά θα ήθελα να πω πως είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής με την πορεία που έχει παρουσιάσει η ομάδα. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας αρχές Σεπτέμβρη. Δυστυχώς ο όμιλος είναι με λίγες ομάδες έχουμε παίξει λίγα παιχνίδια, αυτό που θα παίξουμε μεθαύριο είναι το πέμπτο. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι στα Γιάννενα που θεωρώ πως ήμασταν άτυχοι, κάναμε κάποια ατομικά λάθη και κάποιες στιγμές ατυχίες που είχε ως αποτέλεσμα να φέρει αυτό το άσχημο αποτέλεσμα για εμάς. Από κει και πέρα, η ομάδα έχει δείξει πολύ θετικά στοιχεία, κάθε μέρα βελτιώνεται. Κάναμε κάποια πολύ καλά παιχνίδια μετά τα Γιάννενα, ενισχυθήκαμε στην μεταγραφική περίοδο του χειμώνα οπότε θεωρώ πως είμαστε πανέτοιμοι για τη συνέχεια».


Εν συνεχεία ερωτώμενος για τους στόχους που έχει η ομάδα, αλλά και για την απαιτητική συνέχεια, δεν ξέχασε να αναφερθεί και στην ανάγκη παρουσίας του κόσμου:

«Σίγουρα το επόμενο παιχνίδι με τα Γιάννενα (Κυριακή 3/3 – 15:00 μ.μ. Emileon) είναι καθοριστικό για εμάς. Θέλουμε τη νίκη, θέλουμε τους βαθμούς, θέλουμε την άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία, εκεί που πραγματικά ανήκει το brand name του Παναιτωλικού το οποίο πρέπει να βρίσκεται ψηλά και στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Επομένως, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να κερδίσουμε, ενώ μετά μας μένει ένα επίσης δύσκολο παιχνίδι με την ομάδα της Κέρκυρας, όμως θεωρώ ότι το μεθαυριανό είναι πιο καθοριστικό για εμάς, καθώς αν όλα κυλίσουν έτσι όπως θέλουμε θα γίνει και το πρώτο βήμα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντική για εμάς σε όλα τα παιχνίδια, πόσο μάλλον στο επόμενο παιχνίδι. Που με τη στήριξη του σίγουρα θα βοηθήσει τα κορίτσια μας στην προσπάθεια που κάνουν, αλλά και τον στόχο που έχουμε ως ομάδα, ο οποίος είναι η άνοδος στην επόμενη κατηγορία».


Κλείνοντας, ο κ. Ρήγας δεν ξέχασε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο γενικότερα:

«Οι δυσκολίες που υπάρχουν στο γυναικείο ποδόσφαιρο είναι πολλές και σύνθετες, με την έννοια ότι δεν είναι τόσο αναβαθμισμένο όσο είναι το ανδρικό ποδόσφαιρο ή τα πρωταθλήματα των τμημάτων υποδομών. Ουσιαστικά βρισκόμαστε στην αρχή είναι ένας όμιλος τεσσάρων ομάδων, αυτό αυτόματα σηματοδοτεί ότι είναι έξι παιχνίδια καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δηλαδή ένα παιχνίδι το μήνα. Οπότε κακά τα ψέματα, τα παιχνίδια είναι αυτά που βελτιώνουν μια ομάδα διότι όπως είπα και προηγουμένως, δεν έχουμε πολλά παιχνίδια στα πόδια μας. Παίζουμε ένα παιχνίδι τον μήνα και όπως καταλαβαίνετε, αυτό καθιστά δύσκολο μια ομάδα στο να βρει ρυθμό σε όλη αυτή την διάρκεια.  Το σημαντικό όμως μέσα σε όλα αυτά είναι ότι το έχουμε πάρει πολύ ζεστά αυτή την προσπάθεια σαν σύλλογος και σίγουρα μια άνοδος θα μας βοηθήσει να πάμε καλύτερα στο μέλλον, σε μια πιο υψηλή κατηγορία».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 533 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.