Κυριακή, 5η Μαίου 2024  7:24 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 17:27

Παναιτωλικός: Χαμένες ευκαιρίες για μεγάλες νίκες, όλα για όλα στους επερχόμενους «τελικούς»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ατυχία, στιγμές αδράνειας, κακή διαχείριση, ποιοτικοί αντίπαλοι. Αυτές ήταν οι βασικές αιτίες λόγω των οποίων ο Τίτορμος έφυγε με άδεια χέρια κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και τώρα…τρέχει.

«Χάθηκαν βαθμοί που δεν υπολογίζονταν», μπορεί να πει κάποιος. Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Οι Αγρινιώτες μπορούσαν να πάρουν μεγάλες νίκες, που θα τους έδιναν «φτερά» στην ψυχολογία τους, αλλά και τεράστια βαθμολογική ανάσα.

Και τα δυο παιχνίδια χάθηκαν στις λεπτομέρειες. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός τα βρήκαν σκούρα στο «κλουβί», ευρισκόμενοι πίσω στο σκορ μέχρι το τελευταίο εικοσάλεπτο. Πραγματικά απίστευτα άτυχος ο Τορεχόν. Από τα δικά του τάκλιν-αυτογκόλ ξεκίνησαν οι ανατροπές, ακριβώς στο ίδιο λεπτό, με πανομοιότυπο τρόπο.

Όπως είπε και ο Πετράκης, όμως, η ευθύνη είναι ομαδική. Ήταν πολύ εκνευρισμένος με το χθεσινό αποτέλεσμα ο Κρητικός κόουτς, και με το δίκιο του. Είδε και πάλι τους παίκτες του να κλωτσούν μια μεγάλη ευκαιρία, αδικώντας τους εαυτούς τους.

Προφανώς έχει κι αυτός μερίδιο ευθύνης. Με τον ΠΑΟΚ οι αλλαγές του δεν βοήθησαν καθόλου. Αντίθετα ξένισαν, καθώς ο Παναιτωλικός «έχασε» εντελώς τον άξονα με την είσοδο πιο επιθετικογενών ποδοσφαιριστών, ενώ το σκορ ήταν στο 1-0. Κόντρα στον Ολυμπιακό η βοήθεια από τον πάγκο ήταν πιο ορθολογική. Αλλά και πάλι χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο έμπειρος τεχνικός, πάντως, πρέπει να «τραβήξει αυτιά». Ο Ντίας αντέδρασε άσχημα όταν αντικαταστάθηκε, θεωρώντας ότι έπρεπε να παραμείνει για περισσότερο διάστημα στο γήπεδο. Αλλά πολύ πιο άσχημη ήταν η αντίδραση του Σενγκέλια, που πέταξε τη φανέλα στο τέλος του ματς, ενώ όλο το γήπεδο χειροκροτούσε την προσπάθεια των παικτών, παρά την ήττα.

Αυτήν την στιγμή δεν χωρούν εγωισμοί. Όλοι στο παναιτωλικό στρατόπεδο πρέπει να προχωρήσουν συσπειρωμένοι για να σωθεί η χρονιά.

Πλέον, η υπόθεση παραμονή βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Μόλις δυο βαθμούς από τον τελευταίο ΠΑΣ, κι έναν από την προτελευταία Κηφισιά, με την οποία κοντράρεται την Κυριακή, απέχει ο Παναιτωλικός.

Κάθε παιχνίδι από εδώ και μπρος έχει χαρακτήρα τελικού. Για αρχή, το σύνολο του Πετράκη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χάσει στην τελευταία αγωνιστική. Για δυο λόγους.

Πρώτον, με ενδεχόμενη ήττα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στην τελευταία θέση και να κυριευτεί από άγχος. Ο ΠΑΣ φιλοξενεί τον σχετικά ασφαλή Ατρόμητο. Διόλου απίθανο να πάρει το τρίποντο. Και δεύτερον, αμέσως μετά υπάρχει η ιστορική ρεβάνς με τον Άρη στο «Βικελίδης». Ο Τίτορμος πρέπει να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης. Ένα θετικό αποτέλεσμα με την Κηφισιά, θα λειτουργήσει ευεργετικά.

Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Παναιτωλικός δεν αξίζει να βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία βάσει εικόνας. Οι αυτοκτονικές του τάσεις, όμως, σε πολλά παιχνίδια τον έχουν φέρει σε οριακό σημείο.

Η ομάδα έχει σουλουπωθεί από τον Πετράκη. Αλλά δεν έχει σωθεί. Έχει όλα τα προσόντα να το καταφέρει στη διαδικασία των play-out. Όλοι οι αντίπαλοι θα είναι στα μέτρα του. Κανείς, βέβαια, δεν πρόκειται να του χαριστεί. Για αυτό άπαντες οφείλουν να δώσουν το 100%, ώστε ο Παναιτωλικός να αγωνίζεται και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία.

Υ.Γ.: Μαύρη επέτειος για τη χώρα η 28η Φεβρουαρίου. Η απόδοση δικαιοσύνης είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους αδικοχαμένους συμπολίτες μας. Αλλά και στις οικογένειες τους, που θα υποφέρουν εφ’ όρου ζωής από το έγκλημα των Τεμπών.

Νικόλας Δρέλλιας

Agrinionews.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.