Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  9:25 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 23:01

Πέντε πράγματα που θα συμβούν αν δεν πλένεις τα σεντόνια και τα σκεπάσματα κάθε εβδομάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, αποκάλυψε ότι μόνο το 28% των Βρετανών αλλάζουν τακτικά κλινοσκεπάσματα, που σημαίνει ότι το 72% των ανθρώπων δεν το κάνει -παρά το γεγονός ότι είμαστε στο κρεβάτι κατά μέσο όρο 56 ώρες σε μια εβδομάδα.

Η αποτυχία του project «αλλάζω τακτικά σεντόνια» μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος κάτι που σημαίνει ότι τα ακάρεα της σκόνης μπορούν να παγιδευτούν στο κρεβάτι μας. Ακόμη, η συσσώρευση ιδρώτα και ελαίων μπορεί να φράξει τους πόρους, που σημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστούν εξανθημάτων στο σώμα και φυσικά στο πρόσωπο, αναφέρει το Teesside Live.

Η Rebecca Swain, ειδικός σε στρώματα από την WinstonsBeds, είπε: «Το να περνάς όλο αυτό το χρόνο στο κρεβάτι οδηγεί σε συσσώρευση ιδρώτα, νεκρών κυττάρων του δέρματος και άλλων βακτηρίων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να πλένεις τα κλινοσκεπάσματα μία φορά την εβδομάδα, αν είναι δυνατόν.

Είναι σοκαριστικό να ακούς πόσο λίγοι άνθρωποι πλένουν τα σεντόνια τους και γι’ αυτό έχουμε μοιραστεί πέντε δυσάρεστα πράγματα που μπορεί να συμβούν αν κοιμάσαι στο ίδιο κρεβάτι για πολλή ώρα. Όχι μόνο μπορείς να καταστρέψεις το κρεβάτι σου, αλλά μπορεί επίσης να σε κάνει πιο επιρρεπή για εξάρσεις ακμής στο σώμα καθώς και για την πρόκληση αλλεργιών».

Τι αποφεύγουμε λοιπόν, πλένοντας τακτικά τα σεντόνια μας;

Κατεστραμμένα σεντόνια και στρώμα

Αν αφήσουμε τους λεκέδες από τον ιδρώτα και το σάλιο να μένουν καιρό άπλυτοι, θα είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν σχολαστικά και παράλληλα η διάρκεια της ζωής του στρώματος θα μειωθεί σημαντικά ενώ είναι άκρως ανθυγιεινό διότι παγιδεύονται άσχημες οσμές και βακτήρια.

Δερματικά ξεσπάσματα

Η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, του ιδρώτα και των ελαίων είναι ένα ευνοϊκό έδαφος για βακτήρια που μπορούν να φράξουν τους πόρους στο σώμα και το πρόσωπό μας, οδηγώντας σε περισσότερα ξεσπάσματα και ακμή. Αυτό μπορεί επίσης να ερεθίσει δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος κνησμός και το δέρμα είναι περισσότερο ερεθισμένο.

Πυροδότηση αλλεργιών

Τα ακάρεα σκόνης και άλλα βακτήρια μπορούν να πυροδοτήσουν αλλεργίες και άσθμα. Τα άτομα που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα μπορεί να διαπιστώσουν ότι η αναπνοή αυτών των αλλεργιογόνων οδηγεί σε βήχα και συμφόρηση την επόμενη μέρα.

Νεκρά κύτταρα του δέρματος και ακάρεα σκόνης

Όταν δεν πλένουμε τα κλινοσκεπάσματα, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το σώμα αρχίζουν να συσσωρεύονται στα σεντόνια. Τα ακάρεα της σκόνης τρέφονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος, καθιστώντας έτσι το κρεβάτι το τέλειο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν.

pronews.gr

Διαβάστηκε 418 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.