Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  11:54 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 23:17

Ο Ανδρέας Στεργίου αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο από καταξιωμένους Αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, με αντιπροσωπευτική σύνθεση γεωγραφική, προσφοράς, νέας γνώσης και εμπειρίας – Ο Γιώργος Καπεντζώνης ανακηρύχθηκε ομοφώνως Επίτιμος Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, ως αναγνώριση του σημαντικού έργου του – Αναβαθμισμένη συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και επισφραγίστηκε ομόθυμα η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, από τους εκπροσώπους των Δήμων Μελών του Δικτύου, να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων των περιοχών τους και να αναλάβουν νέες κοινές δράσεις σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο σε κάθε Δήμο, για την υλοποίηση έργων και προγραμμάτων ανθεκτικότητας, βιώσιμης ανάπτυξης και θωράκισης από τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Ανδρέας Στεργίου, Δήμαρχος Αργιθέας, είναι ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, που συγκροτήθηκε σε Σώμα με τη νέα εννιαμελή σύνθεση των Μελών του, όπως αυτά αναδείχθηκαν από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Η σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του συνόλου των Δήμων Μελών και υπό ένταξη Δήμων Μελών του Δικτύου από περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας και την Κύπρο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στην Πάτρα, στη φιλόξενη αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Κεντρικό Κτίριο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δικτύου τα «Νέα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες αποτελούνται από καταξιωμένους Αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, με ενεργό δράση στους Δήμους τους και στις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τα έργα του Δικτύου για την προστασία λιμνών, παραλίμνιων περιοχών, τη διαχείριση υδάτινων πόρων και την ανάδειξη κρίσιμων οικοσυστημάτων. Επιτυγχάνουν ταυτοχρόνως αντιπροσωπευτική γεωγραφική σύνθεση από περιοχές, κυρίως της Περιφέρειας ολόκληρης της Ελλάδας και της Κύπρου και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου εμπειρίας και νέας γνώσης αλλά και γυναικών και ανδρών Αυτοδιοικητικών».

Ο Γιώργος Καπεντζώνης, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, ως αναγνώριση του σημαντικού έργου του, καθώς ως Δήμαρχος Δωρίδος έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες από την ίδρυση του Δικτύου το 2012 έως σήμερα. Ο απολογισμός του σημαντικού έργου σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο, που επέτυχε κατά τη θητεία του το Δίκτυο και παρουσίασε ο κος Καπεντζώνης αποτέλεσαν βάση και σημείο αναφοράς των εισηγήσεων και του γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου, που αναπτύχθηκε από το σύνολο των εκπροσώπων των Δήμων Μελών του Δικτύου στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, για το νέο πρόγραμμα στόχων δράσεων και έργων, που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η νέα Διοίκηση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στη νέα περίοδο.


Ο Θανάσης Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, ως Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εισηγήθηκε και έγινε ομοφώνως αποδεκτή από όλα τα Μέλη, η ανακήρυξη του Γιώργου Καπεντζώνη Επίτιμου Προέδρου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, ως αναγνώριση του έργου του. Ταυτοχρόνως υπό την προεδρία του βετεράνου αυτοδιοικητικού κου Παπαδόπουλου ανακοινώθηκε και επικροτήθηκε ομοφώνως από τη Γενική Συνέλευση, η αναβάθμιση και ενίσχυση της συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες.

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, απευθύνοντας χαιρετισμό στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης τόνισε τη σημασία της απόφασης ένταξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως Συνδεδεμένου Μέλους του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες. Χαιρέτησε τη νέα συνεργασία με το Δίκτυο και παρουσίασε τις νέες προτεραιότητες κοινών δράσεων, έργων και τεχνολογικών καινοτομιών, για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τη μετάβαση της Δυτικής Ελλάδας στην κλιματική ουδετερότητα, με αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων.

Το νέο ΔΣ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης και εν συνεχεία σε ξεχωριστή συνεδρίασή του συγκροτήθηκε σε Σώμα και αναλαμβάνει την ευθύνη διοίκησης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες για την περίοδο 2024-2028 είναι:

Πρόεδρος: Ανδρέας Στεργίου, Δήμαρχος Δήμου Αργιθέας
Αντιπρόεδρος: Παντελής Χειμωνίδης, Αντιδήμαρχος Δήμου Λάρνακας
Γενικός Γραμματέας: Αναστάσιος Καγιάογλου, Δήμαρχος Δήμου Παρανεστίου
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Σκορδόπουλος, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγρινίου
Ταμίας: Γιάννα Καλημέρη, Δημοτική σύμβουλος Δήμου Θερμού
Μέλος: Ευστάθιος Κουλής, Δήμαρχος Δήμου Γορτυνίας
Μέλος: Κωνσταντίνος Καψάλης, Δήμαρχος Δήμου Πωγωνίου
Μέλος: Ζωή Μαρίγκου, Δημοτική σύμβουλος Δήμου Ηράκλειας
Μέλος: Λάμπρος Παλάντζας, Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δεσκάτης

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 146 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.