Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:12 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 20:29

Σύσκεψη με τη συντονιστική επιτροπή μελισσοκόμων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυγενάκης: Ούτε ρούπι πίσω στους ελέγχους - Θα προστατεύσουμε την ελληνική παραγωγή.

Στη σύσκεψη, μαζί με τον υφυπουργό Σταύρο Κελέτση, τον ΓΓ Γιώργο_Στρατάκο, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτη_Χατζηνικολάου, ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε την πρόοδο των ελέγχων που τώρα διενεργούνται από τη Γενική Δ/νση Τροφίμων ΥΠΑΑΤ, τον ΕΦΕΤ,  τον ΕΛΓΟ_ΔΗΜΗΤΡΑ και και τις ΔΑΟΚ στο γάλα, στα παραγόμενά του προϊόντα και στα οπωροκηπευτικά, οι οποίοι έλεγχοι επεκτείνονται πλέον και στο μέλι, στο κρέας και στο ελαιόλαδο.

Ο υπουργός ζήτησε να οριστεί 3μελής Επιτροπή η οποία θα συνεργαστεί με τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα στο ζήτημα των ελληνοποιήσεων.

Αναλύθηκαν οι πτυχές του Μελισσοκομικού Μητρώου, της Ατομικής Ψηφιακής Μελισσοκομικής Ταυτότητας και της διασύνδεσής τους, καθώς και οι ενέργειες για την ενίσχυση της επικονίασης.

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε την ανάγκη σύστασης διεπαγγελματικής μελιού η οποία θα καταστεί βασικός συνομιλητής, τόσο με το ΥΠΑΑΤ όσο και με την ΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, παρουσίασε ένα περίγραμμα του νέου Κανονισμού του ΕΛΓΑ για το κομμάτι που αφορά στους μελισσοκόμους.

Διαβάστηκε 189 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία