Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  2:55 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 20:28

Αυξάνεται το όριο πώλησης μελιού απ' τον παραγωγό στον καταναλωτή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με νέα τροποποιητική απόφαση του ΥπΑΑΤ.

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση με την οποία τροποποιείται ο νόμος για την άμεση προμήθεια μικρών ποσοτήτων μελιού από τον παραγωγό στον τελικό καταναλωτή ή στα τοπικά καταστήματα λιανικής πώλησης που προμηθεύουν άμεσα τον τελικό καταναλωτή.

Το όριο που ίσχυε έως τώρα ήταν 1.200 κιλά. Με τη νέα απόφαση, το όριο αυξάνεται στα 1.500.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροποποίηση:

Οι φορείς εγκαταστάσεων μελισσοκομίας, οι οποίοι είναι ενεργοί μελισσοκόμοι και διαθέτουν μελισσοκομικό βιβλιάριο σε ισχύ, δύνανται να προμηθεύουν:

α) άμεσα στον τελικό καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας μέσω των αγορών που βρίσκονται εντός της Περιφέρειας στην οποία εδρεύουν οι εγκαταστάσεις μελισσοκομίας ή όμορης ή/και

β) στα καταστήματα λιανικής πώλησης που προμηθεύουν άμεσα μέλι στον τελικό καταναλωτή και βρίσκονται εντός της Περιφέρειας στην οποία εδρεύουν οι εγκαταστάσεις μελισσοκομίας ή όμορης, μέχρι δεκαπέντε (15) κιλά ιδιοπαραγόμενου μελιού ανά κυψέλη ετησίως και μέχρι συνολικής ετήσιας ποσότητας χιλίων πεντακοσίων (1.500) κιλών μελιού».

Αναλυτικά το ΦΕΚ, εδώ.

Διαβάστηκε 146 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία