Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  4:11 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 20:08

Ομάδες Παραγωγών: πως να δημιουργήσετε ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναλυτικό εγχειρίδιο, που περιλαμβάνει θέματα όπως τα κριτήρια επιλεξιµότητας για τις Ομάδες Παραγωγών και τα Επιχειρησιακά τους Προγράμματα, καθώς και το νέο τομεακό πεδίο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Μια σειρά από συμβουλές καλής πρακτικής καλύπτει τόσο τις καλλιέργειες όσο και τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών θεμάτων ΕΠ όπως η διακυβέρνηση, τα εργαλεία διαχείρισης, η ποιότητα και η επικοινωνία.

Η εισαγωγή του εγχειριδίου παρέχει ένα πλαίσιο που εξηγεί ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική αναγνωρίζει την ανάγκη να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δύναμη των αγροτών, μέσω συλλογικής δράσης, η οποία μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της αγοράς.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενθάρρυνση της μεγαλύτερης συνεργασίας των αγροτών και τη διευκόλυνση των οικονομιών κλίμακας για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

⇒ Οι Ομάδες Παραγωγών και οι Ενώσεις είναι αναγνωρισμένες οντότητες που προωθούν τη συνεργασία των αγροτών.

Προηγουμένως, τα Επιχειρησιακά Προγράμματα ήταν διαθέσιμα μόνο στους τομείς των οπωροκηπευτικών, του λυκίσκου και της ελιάς (επιτραπέζια και λάδι), αλλά τώρα είναι διαθέσιμα για άλλους γεωργικούς τομείς στο πλαίσιο της ΚΓΠ 2023-2027.

Η ΕΕ συγχρηματοδοτεί Επιχειρησιακά Προγράμματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη στήριξη δράσεων και επενδύσεων (γνωστές ως παρεμβάσεις) που βελτιώνουν τη θέση των αγροτών στην αλυσίδα εφοδιασμού αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα.

Δείτε αναλυτικά το εγχειρίδιο, στην ελληνική γλώσσα, σε μορφή pdf, ΕΔΩ.

Διαβάστηκε 198 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία