Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  7:26 πμ
 
wm small
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 19:22

Υποστήριξη του κοινωνικοοικονομικού ιστού των αγροτικών περιοχών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα στρατηγικά σχέδια της ΚΓΠ προσφέρουν πολλές ευκαιρίες στο γεωργικό εργατικό δυναμικό της ΕΕ να ενημερώσει και να διατηρήσει μια ποικιλία δεξιοτήτων, να είναι βιώσιμο, ανταγωνιστικό και να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες κοινωνικές απαιτήσεις.

Αυτή η αρχή καθοδηγεί τη Θεματική Ομάδα του Δικτύου ΚΓΠ της ΕΕ – EU CAP NETWORK (TG) που εργάζεται για την καλλιέργεια δεξιοτήτων για έναν ακμάζοντα και βιώσιμο γεωργικό τομέα.

Η δεύτερη συνάντηση της Θεματικής Ομάδας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για να αναπτύξει περαιτέρω και να ολοκληρώσει την κατανόησή της για τις ανάγκες και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με τις ενημερωμένες γεωργικές δεξιότητες. Τα μέλη της Θεματικής Ομάδας μοιράστηκαν καλές πρακτικές και αξιολόγησαν εργαλεία κατάλληλα για το σκοπό για να τους βοηθήσουν να συντάξουν συστάσεις προσανατολισμένες στη δράση με στόχο τη βελτίωση της παροχής δεξιοτήτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των εργαζομένων στη γεωργία.

Τα αγροκτήματα επίδειξης, οι επισκέψεις ανταλλαγών, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες και η συλλογική εργασία θεωρήθηκαν όλα χρήσιμα από τη Θεματική Ομάδα, ειδικά όταν προσαρμόστηκαν στις συγκεκριμένες ανάγκες του κοινού-στόχου τους. Ιδιαίτερη προσοχή θεωρήθηκε απαραίτητη όσον αφορά τις δεξιότητες που επιτρέπουν στους αγρότες να αξιοποιήσουν στο έπακρο την πράσινη αρχιτεκτονική της ΚΓΠ, καθώς και λιγότερο τεχνικές δεξιότητες, όπως η επικοινωνία και η ηγεσία.

Η υγεία είναι ουσιαστικός παράγοντας διευκόλυνσης για όλες τις μορφές αγροτικής εργασίας. Η ψυχική υγεία των αγροτών έχει προτεραιότητα από την τελευταία TG που ασχολείται με την υποστήριξη του κοινωνικοοικονομικού ιστού των αγροτικών περιοχών. Η πρώτη συνάντηση της Θεματικής Ομάδας πραγματοποιείται στις 27 Φεβρουαρίου για να ξεκινήσει η θεματική δικτύωση σε αυτό το κρίσιμο θέμα για τις αγροτικές κοινότητες.

Η ψυχική υγεία των αγροτών συχνά επηρεάζεται από επιρροές, όπως πολλές ώρες εργασίας, οικονομική αβεβαιότητα και απομόνωση.

Ζητήματα που σχετίζονται με την κατάλληλη υποστήριξη της υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να επιδεινώσουν τα προβλήματα, ενώ οι οικονομικές προκλήσεις, οι ανησυχίες για το κλίμα και ο αυξημένος έλεγχος στο επάγγελμα του αγρότη μπορούν επίσης να κάνουν τους αγρότες να αισθάνονται υπό πίεση.

Το πεδίο για τη στήριξη που μπορούν να παράσχουν τα CSP θα αποτελέσει ένα βασικό συστατικό της δικτύωσης των μελών της Θεματικής Ομάδας σχετικά με τους πιο σημαντικούς και επείγοντες στόχους που πρέπει να επιτευχθούν για την ενίσχυση της καλύτερης ψυχικής υγείας και ευημερίας των αγροτικών κοινοτήτων της ΕΕ.

Διαβάστηκε 210 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία