Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  1:56 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 17:56

Επίδομα παιδιού και στις αγρότισσες με ένα και δύο παιδιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διευρύνονται οι δικαιούχοι

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας διευρύνει τη χορήγηση επιδόματος παιδιού για αγρότισσες με ένα και δυο παιδιά. Η πληρωμή αναμένεται στα τέλη Μαΐου, με ποσά που φτάνουν τα 300 ευρώ για μητέρες με ένα παιδί και 500 ευρώ για δύο παιδιά. Το πρόγραμμα επιδότησης τρίτεκνων και πολύτεκνων αγρότισσες παραμένει σε ισχύ, με ποσά που φτάνουν τα 700 και 1.000 ευρώ το χρόνο, αντίστοιχα.

Περίπου 5.000 μητέρες με ένα παιδί και 7.000 μητέρες με δύο παιδιά θα επωφεληθούν από την επέκταση αυτή, βασισμένη στη συμμετοχή στα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας για το 2023.

Παράλληλα, εξετάζονται και άλλα μέτρα στήριξης όπως εφάπαξ χρηματικά βραβεία, αύξηση των παιδικών κατασκηνώσεων, και επιδόματος βιβλίου. Σκοπός είναι η ενίσχυση των οικογενειών στην ύπαιθρο.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 110 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.