Τρίτη, 7η Μαίου 2024  12:48 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 09:23

Δυτική Ελλάδα: Δυναμικές κινητοποιήσεις σήμερα των αγροτών – Πυρετώδεις προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 σήμερα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα κάνουν δυναμική εμφάνιση, με πρόθεση να φθάσουν στην Ιόνια οδό και να την κλείσουν συμβολικά.

Ήδη από χθες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο Χαλικίου, που βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από την εθνική οδό, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο σημείο για να αποτρέψουν κατάληψη του εθνικού δρόμου.

Εξάλλου, το απόγευμα οι αγρότες της Αιγιάλειας θα βρεθούν στο μπλόκο που έχουν στήσει από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων και θα αποκλείσουν την είσοδο του Αιγίου, στην παλαιά εθνική οδό.

Στο μεταξύ πούλμαν από την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου δίνουν ραντεβού αύριο το μεσημέρι στα Μέγαρα, προκειμένου συντονισμένα να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας.

Με τρακτέρ στο Σύνταγμα

Τελικά μετά την αλλαγή στάσης της Κυβέρνησης αποφασισ΄τηκε από την ΕΛ.ΑΣ η είσοδος στην Αθήνα να επιτραπεί σε συγκεκριμένο αριθμό τρακτέρ – σύμφωνα με πληροφορίες όχι πάνω από 150 – τα οποία θα φτάσουν στην Αττική τόσο από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης όσο και από την Πελοπόννησο.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τα τρακτέρ, μαζί με τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες, να συγκεντρωθούν στη Λεωφόρο Αθηνών και από εκεί, με την συνοδεία περιπολικών να φτάσουν στο Σύνταγμα. Αναμένεται να τους επιτραπεί να παραμείνουν για ένα 24ωρο, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη να παραμένει πάντα μία λωρίδα κυκλοφορίας στους δρόμους ανοιχτή.

Οι διεργασίες είναι πυρετώδεις, καθώς πρόκειται για ένα δύσκολο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου μάλιστα ότι το παναγροτικό συλλαλητήριο των αγροτών αναμένεται να πλαισιώσουν και φοιτητές, που διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά και άλλοι φορείς.

tempo24.news

Διαβάστηκε 147 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.