Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:26 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 18:33

Αγρίνιο: Αποκλείστηκε για περισσότερη ώρα η Εθνική Οδός από τους αγρότες – «Άνοιγμα» των διοδίων του Αγγελοκάστρου το επόμενο βήμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Αυξάνεται ο χρόνος του αποκλεισμού της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Αντιρρίου στην περιοχή του Παναιτωλίου, μεταβαίνουν αύριο στη Λάρισα για την πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών και εξετάζουν το άνοιγμα των διοδίων του Αγγελοκάστρου. Για «απραγία και κοροϊδία από τον κ. Μητσοτάκη» κάνουν λόγο μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον Πρωθυπουργό.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, καθώς ο διάλογος με τον Πρωθυπουργό όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «ήταν χωρίς ουσία, καθώς δεν υπήρχε βάση για διάλογο και αισθανθήκαμε για ακόμη μια φορά κοροϊδία».

Το βράδυ της Τρίτης 13/02 οι αγρότες του Αγρινίου πραγματοποίησαν σύσκεψη στο πλαίσιο της οποίας αποφάσισαν να συνεχίσουν τους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού στην περιοχή του Παναιτωλίου (μεταξύ κόμβου Παναιτωλίου και Συκιάς) με αύξηση του χρόνου του αποκλεισμού αυτή την φορά, αποφάσισαν να μεταβούν στη Λάρισα για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών, όπως επίσης αποφάσισαν να ενισχύσουν με τρακτέρ το μπλόκο τους.

Προς συζήτηση είναι επίσης το άνοιγμα των διόδων του Αγγελόκαστρου, ενώ όποια κινητοποίηση και αν κάνουν θα είναι πιο δυναμική.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παναιτωλίου Βασίλης Τσέλιος μιλώντας στο sinidisi.gr τόνισε:

«Aντιληφθήκαμε άμεσα ότι ο διάλογος με τον Πρωθυπουργό ήταν χωρίς ουσία. Στο μόνο που πλησίασε λίγο ήταν στο αίτημά μας για το πετρέλαιο. Ζητούσαμε 7 λεπτά και έπεσε στα 9 λεπτά για τους συνεταιριζόμενους και μόνο όμως αγρότες. Για τους υπόλοιπους αγρότες θα είναι στα 10 λεπτά και για όσους έχουν παλιές οφειλές και δεν είναι συνεταιραζόμενοι το πετρέλαιο πάει στα 11 λεπτά. Μας κοροϊδεύει με το πρόσχημα του διαλόγου. Μας είπε ευθαρσώς ότι αυτά τα χρήματα ήταν να σας δώσω, αυτά σας έδωσα και δεν πρόκειται να δώσω ούτε ευρώ παραπάνω. Τα χρήματα αυτά που αναφέρει, τα 83 εκατ. δηλαδή, να τονίσουμε ότι είναι δικά μας και τα έχει πάρει από τον ΦΠΑ και τον ΕΛΓΑ, ενώ να τονίσουμε πως θα τα δώσει και δεν τα έχει δώσει.

Για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και την ακαρπία της ελιάς δεν έκανε καθόλου κουβέντα, όπως επίσης δεν έκανε απολύτως καμία αναφορά για την μείωση του γάλακτος, ενώ για τις ελληνοποιήσεις μας είπε απλά ότι έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους απολύτως τίποτε άλλο. Καμία ουσία, καμία βάση για διάλογο από τον Πρωθυπουργό στην συνάντηση του με τους εκπροσώπους μας. Απραγία και κοροϊδία.

Το βράδυ της Τρίτης στη σύσκεψη που κάναμε στο σημείο που έχουμε παρατεταγμένα τα τρακτέρ μας στην Εθνική Οδό Αγρινίου – Αντιρρίου αποφασίσαμε να ενισχύσουμε το μπλόκο του Παναιτωλίου να ενισχυθεί με επιπλέον τρακτέρ, να συνεχιστεί ο συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου καθημερινά στις 13.15, αλλά να αυξηθεί ο χρόνος του αποκλεισμού, ενώ θα μεταβούνε εκπρόσωποι από το Αγρίνιο στη Λάρισα.

Εξετάζουμε επίσης να μεταβούμε στα διόδια του Αγγελοκάστρου για να τα ανοίξουμε, να έχουν ελεύθερη διέλευση τα οχήματα.

Παράλληλα, θα είμαστε σε «ανοιχτή γραμμή» με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα και δεν αποκλείεται να διοργανώσουμε όλοι μαζί συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι κινητοποιήσεις μας πλέον θα είναι εντονότερες και αυστηρότερες, καθώς δεν επιλύθηκαν τα προβλήματά μας. Απεναντίας, όπως προανέφερα αισθανθήκαμε έντονα την κοροϊδία.

Ο κ. Αυγενάκης μάλιστα μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να μειώσει το κόστος παραγωγής, αλλά αντιθέτως μας τόνισε ότι μόνο εμείς οι αγρότες μπορούμε να ελέγχουμε την αγορά και να επιλέγουμε τα φθηνά εφόδια παραγωγής, ενώ ζήτησε να ενημερώνουμε οι αγρότες το Υπουργείο για την αισχροκέρδεια. Με το πρόσχημα του διαλόγου συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν».

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 176 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.