Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:18 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 15:27

Ε.Ε.Κ.Ε.: "Ο πλούτος σ’ αυτούς που τον παράγουν"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση  της ΓΣΕΕ  και της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με τίτλο “Η Ακρίβεια στο Θεό- Πως τα κέρδη της απληστίας πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι στο ράφι”.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ,  εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και πλήθος εργαζομένων καταναλωτών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαιρέτισε την εκδήλωση, παρουσίασε το spot της Συνομοσπονδίας για την ακρίβεια και ανέλυσε το πρόγραμμα δράσεων της ΓΣΕΕ για το θέμα της ακρίβειας, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ αναφερόμενος στα ευρήματα των πρόσφατων μελετών του ΙΝΕ ΓΣΕΕ τόνισε ότι η εργατική τάξη δεν επαιτεί. Απαιτεί από την Κυβέρνηση να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές ζητώντας την επαναφορά του καθορισμού του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το κύμα της γενικευμένης ακρίβειας και αισχροκέρδειας.

Τα συμπεράσματα από την συζήτηση με τους παραγωγούς και εκπροσώπους από το Φυτικό και Ζωικό Κεφάλαιο συνοψίζονται στα ακόλουθα:

1.      Έλλειψη στρατηγικού -αναπτυξιακού σχεδιασμού από την πλευρά της Πολιτείας και απουσία ουσιαστικού διαλόγου με τους παραγωγούς

2.      Ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης συνεταιριστικής οργάνωσης

3.      Έλλειψη ουσιαστικών ελέγχων εκ μέρους των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους (π.χ. κατά το στάδιο της εισαγωγής προϊόντων, της διαδρομής των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι, του καθορισμού της τιμής πώλησης των προϊόντων στον τελικό καταναλωτή)

4.      Υψηλό κόστος παραγωγής και έλλειψη εργατικών χεριών

5.      Μείωση των επιδοτήσεων κατά ποσοστό 50%, με συνέπεια την  απώλεια της αγοραστικής δύναμης των παραγωγών κατά 33%

6.      Μείωση του αριθμού των παραγωγών, ιδίως στην αγελαδοτροφία

7.      Παράνομες μεθόδους ελληνοποιήσεων

8.      Κερδοσκοπία σε διάφορες φάσεις της διαμόρφωσης των τιμών

Όλα τα προαναφερόμενα αυξάνουν τον κίνδυνο κατάρρευσης του πρωτογενούς τομέα με σοβαρότατες επιπτώσεις στη διατροφική αλυσίδα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, συνόψισε τα συμπεράσματα από την ημερίδα, επισήμανε το γεγονός ότι η αισχροκέρδεια που έχει διαχυθεί σε όλους τους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, πλήττει άμεσα τον μέσο καταναλωτή ο οποίος έχει πλέον μειώσει την κατανάλωση σε βασικά είδη διατροφής. Διατύπωσε με παραδείγματα την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά από το χωράφι στο ράφι, όπου προϊόντα πωλούνται 4 και 5 φορές πάνω από την τιμή πώλησης από τον παραγωγό και κατέληξε στο προφανές, ότι δηλαδή η απουσία ουσιαστικών ελέγχων από την Πολιτεία διογκώνει το τέρας της ακρίβειας, με πολύ αρνητική πρόβλεψη και για το μέλλον. Ευχήθηκε δε να επαναληφθούν και στο μέλλον τέτοιες συναντήσεις εργαζομένων-παραγωγών, έτσι ώστε να δοθεί από κοινού η μάχη για την θέσπιση αναχώματος στον πληθωρισμό της αισχροκέρδειας

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ στη δευτερολογία του υπερτόνισε τα αιτήματα της Απεργίας της 17ης Απριλίου.

Η  ΑΚΡΙΒΕΙΑ  στο Θεό

οι ΜΙΣΘΟΙ στα Τάρταρα

Θέλουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Θέλουμε ΠΙΣΩ τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ μας ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Και τα θέλουμε ΤΩΡΑ!

Δείτε εδώ τα αιτήματα της ΓΣΕΕ.

Διαβάστηκε 159 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.