Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:23 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 09:21

Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου (ΛΕ.ΜΟΤ.Α.): Βόλτα στην Λίμνη Ζηρού την Κυριακή 18/2/2024

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Την Κυριακή 18/2 η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου (ΛΕ.ΜΟΤ.Α.) θα πραγματοποιήσει την πρώτη βόλτα της Λέσχης στην Λίμνη Ζηρού

Ώρα αναχώρησης 10:00 από Mr Coffee (Σκαλτσοδήμου κ Δημοτσελίου)

Η διαδρομή: https://maps.app.goo.gl/7ifRBLWsBzJi8SgB8

Σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από το Αγρίνιο βρίσκεται η λίμνη Ζηρού . Με μήκος 900 μέτρα και πλάτος 600 η Λίμνη δημιουργεί έναν φυσικό “καθρέφτη” με τα νερά της μέσα σε ένα κατάφυτο δάσος από χιλιάδες είδη χλωρίδας και πανίδας.Εκει θα γίνει και στάση για καφέ και φωτογραφίες.7 χιλιόμετρα πιο δίπλα είναι το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Νικόπολης όπου κατασκευάστηκε το 2 αιώνα μχ διανύοντας απόσταση 50 χιλιομέτρων αξιοποιώντας τις πηγές του Λούρου για την κάλυψη των αναγκών.

Στην συνέχεια για όποιον θέλει να φτιάξει κορμί για το καλοκαίρι έχει το μνημείο Ζαλόγγου όπου έχει 410 σκαλιά μέχρι την κορυφή. Το Μνημείο του Ζαλόγγου στέκει στην κορυφή του ομώνυμου όρους σε υψόμετρο 765 μέτρων. Εικονίζει επάνω σε μία λιθόχτιστη βάση, 4 γιγαντόσωμες αφαιρετικές μορφές των Σουλιωτισσών και έχει αναφορά στη θυσία του Ζαλόγγου. Το 1803 οι Σουλιώτισσες (περίπου 60 σε αριθμό) περικυκλωμένες στο Ζάλογγο από τον οθωμανικό στρατό, προτίμησαν να πέσουν μαζί με τα μωρά παιδιά τους στον γκρεμό και να θυσιαστούν, παρά να ζήσουν μία ζωή αιχμαλωσίας και ατίμωσης. Τέλος θα ακολουθήσει φαγητό σε κάποια ταβέρνα κατόπιν συνεννόησης των συμμετεχόντων.

Υ.Γ : Απαραίτητα εξοπλισμός μηχανής, γεμάτα ντεπόζιτα και καλή διάθεση.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 176 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 09:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.