Σάββατο, 4η Μαίου 2024  6:17 μμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 22:53

Ο Aγρινιώτης Γεράσιμος Κορδάτος τρέχει για το «Make A Wish»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γεράσιμος Κορδάτος: Τρέχει για το «Make A Wish» όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία παραδίδει «μάθημα ζωής» τρέχοντας με ακρωτηριασμένο πόδι για έξι ώρες, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα, ώστε ένα παιδί που δίνει μάχη με τον καρκίνο να δει την ευχή του να υλοποιείται

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας: 

Ο Aγρινιώτης αστυνομικός Γεράσιμος Κορδάτος, ο οποίος έχει από το 2000 ακρωτηριασμένο πόδι, αποφάσισε να τρέξει για το «Make A Wish» με σύνθημα «εγώ τρέχω, εσύ βοηθάς»!

Στόχος του είναι να συμμετάσχει στο δύσκολο και επίπονο αγώνα τρεξίματος έξι ωρών «Sparta City Ultra» για να συγκεντρώσει χρήματα για τον κουμπαρά του «Make A Wish» και να βοηθήσει, ώστε ένα ανήλικο παιδί με καρκίνο να πραγματοποιήσει την ευχή του!

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ ο 47χρονος Γεράσιμος Κορδάτος, που μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 51 αγώνες τρεξίματος και τριάθλου, επέλεξε συνειδητά το δύσκολο και επίπονο αυτό αγώνα, ώστε μέσα από την συμμετοχή του να καταφέρει, πέραν από τον πρωταρχικό του στόχο, να δείξει πως: «τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο και πως η προσπάθεια πρέπει να είναι βασικός σκοπός ζωής, ενώ  ποτέ και για κανένα λόγο δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε. Δεν πρέπει να δυσανασχετούμε για τίποτε, γιατί τα έχουμε όλα και δεν το ξέρουμε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στη «Σ».

Ο κ. Κορδάτος, παρά το ότι βγήκε δύο φορές Πανελλήνιος Πρωταθλητής Τριάθλου στην κατηγορία του (ακρωτηριασμένο πόδι), παρά του ότι το Νοέμβριο του 2016 έλαβε μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στην διαδρομή των 42 χιλιομέτρων και κατάφερε να τερματίσει στον προβλεπόμενο χρόνο και παρά του ότι στις 23 Ιουλίου του 2017 έλαβε μέρος στο «Zagori Mountain Running» στη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων και με τον τερματισμό του έγινε ο πρώτος Έλληνας ακρωτηριασμένος σε ορεινό αγώνα, αναζητούσε να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο σε διάρκεια αγώνα για να συνδυάσει την προσπάθεια με τον φιλανθρωπικό σκοπό, ώστε να βοηθήσει ουσιαστικά συνανθρώπους του και κυρίως παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η εσωτερική του επιθυμία για να βοηθήσει «γεννήθηκε» μετά από μια επίσκεψή του σε ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά με καρκίνο.

«Η διοργάνωση αυτή  που θα διεξαχθεί για τρίτη φορά στη Σπάρτη είναι πραγματικά δύσκολη και αποτελείται από τρεις αγώνες, ο ένας διαρκεί 6 ώρες, ο άλλος 12 ώρες και ο τρίτος θα διαρκέσει 24 ώρες. Εγώ θα συμμετάσχω για πρώτη φορά στον αγώνα των 6 ωρών και στόχος, τόσο της διοργάνωσης όσο και δικός μου, είναι να κάνω όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορέσω, καθώς δεν υπάρχει περιορισμός στα χιλιόμετρα που θα κάνει ο εκάστοτε αθλητής. Όταν εντόπισα τον αγώνα και αποφάσισα ότι θα συμμετάσχω, ξεκίνησα τις επαφές με το ίδρυμα «Make A Wish» (κάνε μια ευχή), όπου υπάρχουν παιδιά με καρκίνο κάτω των 18 ετών. Τα παιδιά αυτά κάνουν μια ευχή, η οποία μπορεί να έχει κάποιο κόστος και γι’ αυτό το χρηματικό ποσό, που θα συγκεντρωθεί από την συμμετοχή μου θα πάει αυτόματα στον λογαριασμό – κουμπαρά του «Make A Wish». Για να γίνει αυτό το οποίο επιθυμώ θα έπρεπε πρώτα να δηλώσω τις προθέσεις μου και κάποια άλλα στοιχεία στη μοναδική πλατφόρμα που υπάρχει στην Ελλάδα για αντίστοιχες ενέργειες, που είναι η πλατφόρμα με το όνομα «Give And Fund».

Πλέον, μέσα από τη διαδικασία αυτή και τη συμμετοχή μου στον αγώνα θα υπάρχει η δυνατότητα να συγκεντρωθούν χρήματα για τον κουμπαρά και να δούμε κάποια στιγμή ένα παιδί, που πάσχει από καρκίνο, να πραγματοποιεί την ευχή του και να χαίρεται.

Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με όσα χρήματα επιθυμεί ακόμη και με 1 ή 2 ευρώ, ενώ αξίζει να επαναλάβουμε ότι τα χρήματα αυτά αυτόματα μεταφέρονται στο λογαριασμό του «Make A Wish».  Χαίρομαι που μέσα από την προσπάθειά μου θα χαρεί ένα παιδί».

Το κίνητρο του κ. Κορδάτου είναι να βοηθήσει ένα παιδί και γι αυτό όπως τονίζει έχει ως σκοπό να κουραστεί!

Σύμμαχος στην προετοιμασία του, ακόμη και σε ψυχολογικό επίπεδο, είναι ο κόσμος και τα συγκινητικά σχόλια που εισπράττει, όπως επίσης και το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν πως μέσα από την προσπάθειά του έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν ένα παιδί, που δίνει καθημερινά μάχη με τον καρκίνο για να κάνει πραγματικότητα μια ευχή του, όπως επίσης ότι με τη «στάση» τους, με την οικονομική ενίσχυση του «Make A Wish», θα «επιτρέψουν» σε τόσα άλλα παιδιά, που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο να συνεχίσουν να ονειρεύονται.

Για να συνεισφέρει κανείς στην προσπάθεια του κ. Κοαρδάτου μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του «Give And Fund» (www.giveandfund.com), να επιλέξει το «παράθυρο» «προτεινόμενα projects» και να «πατήσει» πάνω στο project «Εγώ τρέχω – Εσύ βοηθάς» – Κορδάτος Γεράσιμος «Make A Wish».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 344 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.