Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  8:58 πμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 18:40

Εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών: Να δούμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας με διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να την κάνουμε ισχυρή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά έγιναν δηλώσεις από εκπρόσωπό τους, Παύλο Σατολιά, πρόεδρο της ΕΘΕΑΣ (Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών).

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπός τους ανέφερε πως: «Μας ανακοίνωσε τα μέτρα που έχει ανακοινώσει στους συναδέλφους τους αγρότες από τα μπλόκα, που ως γνωστόν είναι για κλειστό ρεύμα για δύο χρόνια, 11 λεπτά και ακόμα χαμηλότερη τιμή για τους συνεταιρισμένους αγρότες, σαν κίνητρο για να συνεταιριστούν, προκαταβολή του ειδικού φόρου επιστροφής πετρελαίου.
Δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβουν άμεσα στην ΚΑΠ, αυτό είναι το τρίτο πρόβλημα σημαντικό, πόροι που χάθηκαν από τους αγρότες της χώρας και θα επανέλθει η κανονικότητα στην ΚΑΠ.

Εμείς όμως σταθήκαμε και κουβεντιάσαμε για πολύ ώρα με τον πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο πως από εδώ και πέρα θα μπορέσουμε να δούμε το αύριο της ελληνικής γεωργίας για διαρθρωτικές αλλαγές που θα χρειαστεί ούτως ώστε να την κάνουμε ισχυρή, να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο και σε αυτό το αύριο και εδώ συνομολογήσαμε όλοι ότι οι συνεταιρισμοί πρέπει να παίξουν ένα ισχυρό και καθοριστικό ρόλο.
Τότε μόνο θα έχουμε ένα εγγυημένο εισόδημα για τον παραγωγό. Αυτή είναι η δουλειά του συνεταιρισμού παγκοσμίως».
Προς τα εκεί πρέπει να κινηθούμε».

Σε ερώτηση αν υπάρχει ικανοποίηση από τα μέτρα της κυβέρνησης δήλωσε: «Ναι, πήραμε κάποια πράγματα. Νομίζω όμως ότι περισσότερο και επιμένω, πρέπει να μιλήσουμε για τα θεσμικά μέτρα που πρέπει να δούμε και όχι τόσο τα οικονομικά.
Οι συνεταιρισμοί στη χώρα μας μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία και να δώσουν παραπάνω εισόδημα για τον παραγωγό. Προς τα εκεί πρέπει να κινηθούμε και να ζητάμε θεσμικές αλλαγές και θεσμικά μέτρα».

Ακολούθως απάντησε σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι τα μπλόκα θα λυθούν, απάντησε: «Νομίζω ναι. Θα πρέπει να υπάρξει εκτόνωση από ότι φαίνεται. Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό.
Κάτι στο πετρέλαιο, στο ρεύμα που έγινε και το τρίτο και σημαντικότερο είναι το εισόδημα που χάθηκε από τους παραγωγούς μέσα από το στρατηγικό σχέδιο που ήταν λάθος για την ΚΑΠ.
Αν στις επόμενες πληρωμές του Μαρτίου, τέλος Μαρτίου που λέει το υπουργείο, ο κόσμος δεν χάσει χρήματα από τις επιδοτήσεις, νομίζω ότι πλέον αυτά που ζητήσαμε ως ένα σημείο δόθηκαν».

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 160 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.