Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  9:09 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 20:52

iFlavours: ανάδειξη πιστοποιημένων προϊόντων μέσω ψηφιακών εφαρμογών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υπό σχεδιασμό εφαρμογή για κινητά που θα καθοδηγεί τους τουρίστες στα πιστοποιημένα προϊόντα.

Το Σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας "iFlavours - Ανάδειξη τοπικών ποιοτικών παραδοσιακών γεωργικών προϊόντων ψηφιακά", θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα και με την τροποποιητική απόφαση χρονικής παράτασης, μέχρι τις 30.09.2025.

Το Σχέδιο θα προσπαθήσει να αναπτύξει μία κοινή (μεταξύ των συμμετεχουσών περιοχών) ψηφιακή εφαρμογή για κινητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets), η οποία θα καθοδηγεί τους τουρίστες (όπως και τους πολίτες), ώστε να εντοπίζουν εύκολα τα πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα των περιοχών (ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΙΠΠ, άλλα πιστοποιημένα) όταν τις επισκέπτονται και να μαθαίνουν για τα προϊόντα αυτά πριν τα αγοράσουν.

Τα πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα αποτελούν πολύ σημαντικό σημείο προσέλκυσης τουριστών όταν ψάχνουν για νέους προορισμούς ή όταν επισκέπτονται μία περιοχή.

Ωστόσο, οι τουρίστες σήμερα δυσκολεύονται να βρουν ολοκληρωμένες πληροφορίες για τα πιστοποιημένα προϊόντα που προσφέρει κάθε περιοχή και δυσκολεύονται και να εντοπίσουν τα προϊόντα, με αποτέλεσμα να ικανοποιούνται απλά όταν τα βρίσκουν μπροστά τους κατά τύχη ή να οδηγούνται υποχρεωτικά προς τις αστικές αγορές για να τα αναζητήσουν, με αποτέλεσμα την απώλεια πόρων για τις περιαστικές και τις απομακρυσμένες περιοχές και τους κατοίκους τους.

Η κατάσταση αυτή μειώνει το ενδιαφέρον για τα πιστοποιημένα προϊόντα, αφαιρεί από τις περιοχές την ευκαιρία να προσελκύσουν τουρίστες με ένα από τα λίγα «όπλα» τους πέρα από το περιβάλλον και τη γαλήνη που προσφέρουν.

Το Σχέδιο αποσκοπεί στην επίτευξη των παρακάτω στόχων:

α) Αύξηση της ζήτησης και της προσφοράς για πιστοποιημένα προϊόντα,

β) Αύξηση των τουριστικών ροών σε αποκεντρωμένες περιοχές και ήπιες τουριστικές ζώνες,

γ) Αναβάθμιση της ανάδειξης των μικρών τοπικών επιχειρήσεων,

δ) Προώθηση των συμμετεχόντων περιοχών σε αναζητητές προϊόντων,

ε) Αύξηση του συμπληρωματικού - ως προς το αγροτικό – εισοδήματος,

στ) Μελλοντική ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή εφαρμογή για πιστοποιημένα προϊόντα σε αγροτικές περιοχές.

Η ανάδειξη των πιστοποιημένων προϊόντων μέσω υλοποίησης του διακρατικού Σχεδίου θα συμβάλλει στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και στην τόνωση της εξωστρέφειας των τοπικών προϊόντων, δημιουργώντας παράλληλα: α) Αύξηση της προστιθέμενης αξίας των πιστοποιημένων προϊόντων, β) Ανάδειξη των τοπικών επιχειρήσεων, γ) Ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, δ) Ενίσχυση της ικανοποίησης των επισκεπτών, ε) Αύξηση των εισοδημάτων στην περιοχή και των θέσεων εργασίας.

Διαβάστηκε 253 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία