Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:44 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 22:08

Θεατρική παράσταση και ποντιακό γλέντι στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα… εκρηκτικό αντάμωμα του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» και του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» έγινε το τριήμερο από 22-24 Μαΐου 2015 στο Αγρίνιο και στο προσφυγικό χωριό Μπαμπαλιό. Αντάμωμα που περιλάμβανε θεατρική παράσταση, παρουσίαση ποντιακής ενδυμασίας και ποντιακό γλέντι, στην έδρα του νομού αλλά και στο ποντιακό χωριό, ένα από τα τέσσερα προσφυγικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

foresies1Το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» παρουσίασε την παράσταση «Η Έξοδος», βασισμένη σε ιδέα του Σάββα Κυριακίδη και σκηνοθεσία του Γεωργίου Γαλάντη.

Η παράσταση δόθηκε στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Συνεργάστηκαν ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς», ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί», ο Δήμος Αγρινίου και το Μουσικό Σχολείο.

Μέσα από τις αληθινές μαρτυρίες Ποντίων προσφύγων τα μέλη του θεατρικού τμήματος μετέφεραν τους θεατές στην Τρίπολη του Πόντου, αναπολώντας τη ζωή τους εκεί, βλέποντας μέσα από τα μάτια τους την καθημερινότητα τους.
Ήταν μια ήσυχη και ευχάριστη καθημερινότητα που έμελλε να αλλάξει δραματικά τον Νοέμβριο του 1916. Ακολούθησαν ο ξεριζωμός και η έξοδος, και η ζωή έλαβε τη μορφή μιας ατέρμονης πορείας μακριά από την πατρίδα.

Το πρόγραμμα του τριημέρου είχε επίσης παρουσίαση ποντιακής ενδυμασίας και ποντιακό γλέντι στο προσφυγικό χωριό Μπαμπαλιό. Εκεί όπου αντάμωσαν οι δύο σύλλογοι και οι φίλοι τους και εκτόξευσαν την ποντιακή ψυχή στα ύψη!

Φωτογραφίες παραχώρησαν ευγενικά στο pontos-news.gr μέλη των δύο συλλόγων.

\www.pontos-news.g\

theatriko4theatriko5 foresies3glenti1glenti7glenti8glenti12

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2271 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 01:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.