Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  6:51 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 17:35

Θεατρική παράσταση στο ΚΑΠΗ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο) συνεχίζοντας τον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό 2023-2024 με θέμα «Δυστοπία-Ουτοπία» παρουσιάζει αυτόν τον μήνα-Φεβρουάριο-την θεατρική παράσταση «Οι Μύθοι των Αγαλμάτων» σε λύκεια του Δήμου Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος, με αρμοδιότητες και ευθύνη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του καταργούμενου Νομικού Προσώπου με την επωνυμία ΚΟΙΠΑ, του Δήμου Αγρινίου κύριος Ανδρέας Σκαρτσάρης πρότεινε στην Διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να επεκταθούν οι θεατρικές παραστάσεις και στα ΚΑΠΗ της πόλεως.

Η πρόταση του Αντιδημάρχου έγινε αποδεχτή και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου δόθηκαν  παραστάσεις το πρωί στον Άγιο Κωνσταντίνο και το απόγευμα στον Άγιο Δημήτριο που παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες του Αγρινίου.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου είχε μεγάλη απήχηση και προσέλευση θεατών. Όλοι απόλαυσαν ένα ποιοτικό θεατρικό έργο γραμμένο στα «τοπικά» μέτρα, καθώς αναφέρεται στους μύθους των αρχαίων Αιτωλών και Αγραίων.

Ο κύριος Σκαρτσάρης παρών στις παραστάσεις, καλωσόρισε και  προλόγισε την εκδήλωση με τα εξής λόγια:

«Σας καλωσορίζουμε όλους και σας ευχόμαστε να απολαύσετε το θεατρικό έργο. Σας πληροφορούμε ότι ο Δήμος Αγρινίου ξεκινά μια σειρά δράσεων μέσα και έξω από τα ΚΑΠΗ. Δράσεις που αφορούν τον Πολιτισμό, την τέχνη, την υγεία, τη δημιουργικότητα. Το θεατρικό έργο «Οι μύθοι των αγαλμάτων» το έγραψε η Αγρινιώτισσα κυρία Ελένη Μαρσέλλου. Η σκηνοθεσία είναι της κόρης της Φρύνης Θετάκη, η οποία υποδύεται και τον ρόλο της Δηιάνειρας στο έργο που παίζουν-σε διάφορους ρόλους-οι ηθοποιοί Γιάννης Νταής και Αντώνης Καραθανασόπουλος».

Η υπόθεση του θεατρικού δρώμενου έχει να κάνει με την κλοπή του αγάλματος της Αφροδίτης από το Μουσείο του Αγρινίου, δύσκολη και ανεξιχνίαστη υπόθεση! Τα υπόλοιπα αγάλματα…φοβήθηκαν μήπως έχουν την ίδια τύχη και…κρύφτηκαν!

Η Δηιάνειρα κρύφθηκε στο…ΚΑΠΗ, και περίμενε και τους άλλους…μαρμαρωμένους! Και ακολουθεί το κομφούζιο με την εμφάνιση του Αστυνομικού και του φύλακα που προσπαθούν να λύσουν το…μυστήριο! Ο πατέρας των θεών Δίας, ο «γιός» του Ηρακλής και ο Έρωτας παρελαύνουν από την σκηνή και οι διάλογοί τους με την «καυστική» γλώσσα της Δηιάνειρας σκορπούν το γέλιο στην αίθουσα.

Την παράσταση παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος κυρία Χρύσα Τασολάμπρου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος  της Τοπικής Κοινότητας Αγρινίου κύριοι Κώστας Μποκώρος και Βασίλης Καραμάνης,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου κύριος Γεώργιος Σταύρου, η κυρία Ελένη Μαρσέλλου, ο κύριος Χρήστος Θετάκης πρώην Πρόεδρος της Γ.Ε.Α. και πατέρας της εξαιρετικής ηθοποιού Φρύνης, ο συνταξιούχος Γυμνασιάρχης κύριος Γρηγόριος Παπαβασιλείου, ο δικηγόρος και συγγραφέας Ιωάννης Μπαρδάκης και πολλοί Αγρινιώτες που έλκονται από τις ζωντανές και ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις.

Την ηχητική κάλυψη είχε ο κύριος Δημήτριος Παπαδάκης. Οι κυρίες που εργάζονται στα ΚΑΠΗ υποδέχθηκαν όλους με ένα κέρασμα και ένα πλατύ χαμόγελο.

Πολλοί θεατές με το τέλος της παράστασης συνεχάρησαν τους ηθοποιούς και όλους τους παράγοντες για να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη εκδήλωση. Κάποιοι μάλιστα ρώτησαν που θα ξαναπαιχθεί το έργο ώστε να το ξαναδούν και να ξανακούσουν τους ευφάνταστους διαλόγους!

Η παράσταση θα ξαναδοθεί πάλι την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 το πρωί στον Άγιο Κωνσταντίνο στις 10:30 και το απόγευμα στις  17:30 στο ΚΑΠΗ του Αγίου Δημητρίου.

Α.Κ.Κ.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 306 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα